"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.2 C
Trikala

Θα παρακαλάμε το fund των Ολλανδών να νοικιάσουμε ή να πουλήσουμε τη γη μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Με αυτές τις τιμές σε βαμβάκι, στάρι, καλαμπόκι και αυτά τα κόστη παραγωγής, χωρίς δίκτυα για άρδευση, με την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση να σφυρίζουν αδιάφορα θα παρακαλάμε το fund των Ολλανδών να νοικιάσουμε μια ώρα αρχύτερα ή να πουλήσουμε τη γη μας.

Μας έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα μας” μου έλεγε χθες αγρότης που συνάντησα στη Λάρισα και πρόσθετε: “Μήπως το σχέδιο είναι οργανωμένο, για αυτό και οι επιδοτήσεις είναι πετσοκομένες, τα έργα στα δίκτυα καθυστερούν, το ίδιο και η αποκατάσταση του ρεύματος στις γεωτρήσεις, ώστε να εξαθλιωθούμε, να ξευτελιστεί το αγροτικό εισόδημα στον κάμπο, ώστε να αγοράσουν τσάμπα και τη γη αυτοί που θα ελέγχουν και το νερό;”

Βαριές κουβέντες από αγρότη έμπειρο που χρόνια αισθανόταν νοικοκύρης στον κάμπο και τώρα μου έλεγε ότι αισθάνεται επαίτης. Προβληματισμός που οφείλει να γίνει κτήμα όλων όσων αλληλεπιδρούν με την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας.

Ήδη η απογοήτευση είναι έκδηλη στους νέους αγρότες και πολλοί εγκαταλείπουν τα χωράφια και πιάνουν δουλειές γκαρσόνια σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς το φετινό καλοκαίρι γιατί βλέπουν ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι ακόμη πιο δύσκολος και από τον περσινό

Γ.Κ.

thessaliatv

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αργά για δάκρυα.
    Αυτά να τα σκέφτονταν όταν ψηφίζανε τους θεομπαίχτες αντί να τους κυνηγήσουν αυτούς και τους κολαούζους τους με τις πέτρες.
    Σε κάθε ερώτημα η απάντηση είναι 41%. Αν σκέφτονται έστω και λίγο το μέλλον των παιδιών τους και του κάμπου, τον Ιούνιο πρέπει να τους δώσουν λιγότερο από 10% . Μεγαλύτερο ποσοστό θα σημαίνει ξεκάθαρα ότι αποφάσισαν να αυτοχειριαστούν. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Ειδάλλως ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης