"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Απάντηση της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ είναι ο φορέας που διαχειρίζεται το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER στην Π.Ε. Τρικάλων. Στην πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα, που ολοκληρώθηκε στις 30/10/2019, περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.


Ειδικότερα, με κάθε έκθεση αξιολόγησης συνοδεύεται και από έκθεση αυτοψίας της επιτροπής, για κάθε έργο που υποβλήθηκε για ένταξη για χρηματοδότηση.


Έτσι μ’ αυτόν το τρόπο διασφαλίζεται, η μη ένταξη έργων που είναι ολοκληρωμένα από περασμένα έτη.


Ο κάθε επενδυτής (επιχειρηματίας) για να υποβάλλει πρόταση, δημιουργεί έναν προσωπικό λογαριασμό στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών ενισχύσεων (ependyseis.gr), στο οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισέρχεται με τους προσωπικούς κωδικούς και να βλέπει την κατάσταση της αίτησης του. Δεν είναι αποδεκτό σε αυτή την χρονική στιγμή η δημοσιοποίηση στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα.


Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη και ενημερώνονται οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια κλπ) μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών ενισχύσεων (ependyseis.gr), για όλα τα στάδια αξιολόγησης και υλοποίησης κάθε επενδυτικού έργου.


Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης για τα ιδιωτικά έργα της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ ανερχόταν περίπου στα 2.000.000 ευρώ, οπότε έχουμε έργα για ένταξη περίπου 9.000.000€ άρα αβίαστα προκύπτει το 400% του προϋπολογισμού.


Τέλος, η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου γίνεται από την ΕΥΔ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων με διάρκεια 15 ημέρες, σύμφωνα με όλα όσα περιγράφονται στην αναλυτική Προκήρυξη.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν στις αρχές του άλλου μήνα, οπότε και θα έχουμε και οριστικά αποτελέσματα.
Στην διάθεση σας για κάθε οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση
Για την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ
ΚΟΥΤΗΣ Βάϊος
Γεν.Δ/ντής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης