"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.3 C
Trikala

Απονομή βραβείων του 1ουΔιαγωνισμού Διηγήματος Μικρής Φόρμας για μαθητές Γυμνασίου, στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 1ουΔιαγωνισμού Διηγήματος Μικρής Φόρμας για τους μαθητές των Γυμνασίων της ΔΔΕ Τρικάλων, μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλική Κάκλα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Θέμα του διαγωνισμού ήταν η αλληλεγγύη και συμμετείχαν σε αυτόν 150 μαθητές και μαθήτριες από πολλά γυμνάσια της περιοχής μας. Τα κείμενα αξιολόγησε – σύμφωνα με την προκήρυξη της Δ/νσης Δ/θμιαςΕκπ/σης Τρικάλων  – επιτροπή αποτελούμενη από τους εξής:

Ηλία Κεφάλα, ποιητή, κριτικό λογοτεχνίας – πρόεδρο της επιτροπής

Ιουλία Κανδύλα, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων

Τούλα Τίγκα, συγγραφέα

Ευαγγελία Μινάρδου, φιλόλογο, Υποδιευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων και Νικόλαο Μάντζιο, μαθηματικό, συγγραφέα, οι οποίοι ήταν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για τον διαγωνισμό αυτό.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τα μέλη της επιτροπής για την πρόθυμη συνεργασία τους, καθώς και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Τρικάλων κα Ελένη Γιοντζή, για τη συμβολή της στην υλοποίηση του λογοτεχνικού αυτού διαγωνισμού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στον Δήμο Τρικκαίων, καθώς το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού (tablet) χορηγείται με δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, με δαπάνη του οποίου χορηγείται το δεύτερο και το τρίτο βραβείο (επίσης tablets).

Επίσης, ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, για την χορήγηση αναμνηστικών που θα απονεμηθούν στους δέκα διακριθέντες διαγωνιζόμενους.

Όμως, το πιο μεγάλο «μπράβο» αξίζει και απευθύνεται στα εκατόν πενήντα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο και πνευματική ενέργεια συμμετέχοντας σ΄αυτόν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό με διηγήματα γεμάτα ευαισθησία, εκφράζοντας προβληματισμούς, σκέψεις και ανησυχίες για καίρια, σύγχρονα θέματα και δίνοντας μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΔΔΕ Τρικάλων, οι οποίοι σαφώς εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι μέσα από τα διηγήματά τους σε ζητήματα όπως η προσφυγιά, ο ρατσισμός, η βία, οι εξαρτήσεις, οι διαπροσωπικές σχέσεις κ.α., ενώ ανέδειξαν το λογοτεχνικό τους ταλέντο.

Συγχαίρουμε, λοιπόν, όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες σε αυτόν τον μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, τις οικογένειές τους και τα σχολεία στα οποία φοιτούν και επισημαίνουμε ότι, ανεξάρτητα από το αν τελικά διακρίθηκαν ή όχι, νικητές ουσιαστικά είναι όλοι όσοι συμμετείχαν. Βεβαίως, ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν ιδιαιτέρως τα δέκα παιδιά των οποίων τα διηγήματα διακρίθηκαν και είναι τα ακόλουθα:

  • 1ο βραβείο: Ιφιγένεια Τοζάρου, από το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • 2ο βραβείο: Ιωάννης – Μάριος Κούτσικος, από το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας
  • 3ο βραβείο: Ελένη Κύργια, από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Έπαινο απέσπασαν οι ακόλουθοι μαθητές – μαθήτριες κατά αλφαβητική σειρά:

  • Καμινιώτης Δημήτρης, από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Αθηνά»
  • Κοντοκώστα Ίριδα – Αριστέα, από το Γυμνάσιο Πύλης
  • Κουκουτσέλου Κωνσταντίνα, από το Γυμνάσιο Πύλης
  • Νταμάτη Ιωάννα, από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • Οικονομίδη Μαρία, από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων
  • Παπαγεωργίου Πολυξένη, από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας
  • Ψαρρή Μαρία, από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Αθηνά»

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ευχαριστίες στο ανθοπωλείο “Fleurs” του κ. Σωτήρη Δ. Μανώλη για την υπέροχη ανθοσύνθεση που προσέφερε στο σχολείο μας κατά την ημέρα της εκδήλωσης.

Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων,

 Ιωάννης Μιχάλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης