"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: Δεκάδες διεθνείς συμμετοχές στον διαγωνισμό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τον διεθνή διαγωνισμό ιδεών για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου  μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. 

«Ο διαγωνισμός μόλις τις πρώτες 48 ώρες που βγήκε στον αέρα έχει δεκάδες συμμετοχών που είναι όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά όλο τον κόσμο. Έχω μείνει έκπληκτος από τις ομάδες που συμμετέχουν. Μιλάμε για ομάδες από την Ασία και την Λατινική Αμερική.

Εδώ φαίνεται καθαρά ότι η εμβέλεια ενός τέτοιου αρχαίου μνημείου είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο το μνημείο είναι τόσο σημαντικό που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια τεράστια υποδομή στην πόλη. Δεν θα είναι μόνο πολιτιστική αυτή η υποδομή, αλλά διαμορφώνει και προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις ομάδες που είδαμε να δηλώνουν συμμετοχή.

Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς και το θέατρο προχωράει, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το οικοδομικό τετράγωνο που είναι απέναντί του. Θα προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις για  να απελευθερώσουμε τον χώρο ώστε οι ιδέες που θα έρθουν θα είναι πολύ σημαντικές και θα είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε μια από αυτές», αναφέρει.

Μελέτη και χρηματοδότηση για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου

Όμως ο κ. Καλογιάννης μίλησε και για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου στην πόλη. «Είμαστε μπροστά σε διαδικασία μελέτης ανάδειξης του ιστορικού κέντρου. Άρα μιλάμε για ενοποίηση των δύο αρχαίων θεάτρων και την Φιλελλήνων με τα κτίρια της. Δένουμε με αυτή την υπόθεση το άγαλμα του Ιπποκράτη με πεζογέφυρα και βοτανικό κήπο στο Αλκαζάρ. Όλο αυτό το πλέγμα των μνημείων ενοποιείται και στόχος μας είναι να έχουμε τελειώσει την μελέτη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Έχω κάνει προσωπικά συζητήσεις με το υπ. Περιβάλλοντος και τον γενικό του γραμματέα και πάμε για χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης μέχρι τον επόμενο Ιούλιο», ανέφερε.

larissapress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης