"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Ας μη δεσμεύσουμε την Εθνική οικονομία, σε μη ανταγωνιστικές βάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο τρίπτυχο Επενδύσεις, Ανθρώπινο δυναμικό και Φυσικοί Πόροι-Ενέργεια, αποτελούσε πάντα προυπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. 
Προπολεμικά και πριν την παγκοσμιοποίηση, τα στοιχεία αυτά αποτελούσαν προνόμιο των μεγάλων και αποικιοκρατικών κρατών.


Σήμερα που τα διεθνή κεφάλαια είναι άφθονα και η προσφορά ενέργειας υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση, κρίσιμος παράγοντας ανάπτυξης μιας οικονομίας, παραμένει μόνο η ύπαρξη υψηλής τεχνογνωσίας του εγχώριου προσωπικού.

Δηλαδή, ” τα πανεπιστήμια και τα μυαλά μας” όπως με ρεαλισμό περιέγραψε κάποτε ο Henry Kissinger, όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, πια είναι η πραγματική ισχύς των Η.Π.Α. 


Αντί αυτού, η χρόνια καχεκτική και με μόνιμα διαρθρωτικά προβλήματα Ελληνική οικονομία, διώχνει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό της δυναμικό στο εξωτερικό και ταυτόχρονα στρέφεται στην ακριβή “πράσινη” ενέργεια (αιολικά-φωτοβολταικά πάρκα), που αυξάνει το κόστος παραγωγής, δημιουργώντας έτσι μια μη ανταγωνιστική οικονομία και υποθηκεύοντας κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.


Παραγωγικές εκτάσεις γεμίζουν φωτοβολταικά και σε περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τουριστικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες, προκειμένου να απορροφηθούν κονδύλια της Ε.Ε. και να υπάρχει βραχυχρόνια, μια επίφαση εισροής επενδύσεων στην οικονομία.


Κι όλα αυτά, την ώρα που το καθαρό και φθηνό φυσικό αέριο, αντικαθιστά διεθνώς τον άνθρακα και το πετρέλαιο, ενώ μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, όπως η εκτροπή Αχελώου καρκινοβατούν.

Αγαπητέ Υπουργέ κ. Κώστα Σκρέκα, αναλαμβάνετε το κρίσιμο κυβερνητικό τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, σε μία χρονική στιγμή σημαντική για τη πορεία της Εθνικής Οικονομίας και είμαι βέβαιος, ότι θα δημιουργήσετε τις βάσεις για μια μακροχρόνια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης