"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Βιωματικό μάθημα ιστορίας στους Δελφούς της Α ́ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Μόνο ό,τι δέχτηκες με την ψυχή σου, αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» (Dewey)
Οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών καθώς τους παρέχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους. Οι μαθητές/τριες της Α ́ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας Θερμοπυλών και στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών, στις 9 Απριλίου 2024, προκειμένου να αποκτήσουν βιωματική μάθηση στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών και να συνδέσουν τις γνώσεις αυτές με τον τόπο επίσκεψης.
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και κείμενο
Δεν επρόκειτο όμως για μια συνηθισμένη περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο για να θαυμάσουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά για ενεργό συμμετοχή των μαθητών. Έτσι, οι ίδιοι οι μαθητές έκαναν παρουσίαση με βάση τις εργασίες που τους είχαν ανατεθεί στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας από τη Φιλόλογο Μαρία Μουτσάκη, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν ξεναγηθεί διαδικτυακά στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, είχαν μελετήσει την ιστορία του Μαντείου και των ανασκαφών, είχαν επισημάνει ερωτήσεις προς τον ξεναγό, είχαν κατασκευάσει «Δελφικά Παραγγέλματα» και είχαν ετοιμάσει ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν εντός του αρχαιολογικού χώρου.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και μνημείο
Η βιωματική μάθηση βέβαια συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» που έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Αναστασία Στουκογεώργου. Οι μαθητές παρουσίασαν ως ανατροφοδότηση των διδασκόμενων ενοτήτων της κυκλοφοριακής αγωγής, της προστασίας του περιβάλλοντος και του σεβασμού των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς, όσα εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στις όμορφες και γραφικές πόλεις της Φωκίδας, Ιτέα και Γαλαξίδι.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Μουτσάκη Μαρία, Στουκογεώργου Αναστασία, Μαυρομμάτη Ελένη, Καρακωνσταντίνου Γεωργία και Μέρα Αλεξάνδρα
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης