"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Για απείθεια παραπέμπουν τον δήμαρχο Λαρισαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη παραπομπή δημάρχου για απείθεια και παράβαση καθήκοντος, στο πλαίσιο της δίωξης των δημάρχων που ζήτησαν Μητσοτάκης και Ντινόπουλος εναντίον των αιρετών που, με ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, αρνήθηκαν να αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων, αποτελεί γεγονός. Αφορά τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, που καλείται σε απολογία από τον πταισματοδίκη την ερχόμενη Τετάρτη. “Προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα απόδοσης κατηγορητηρίου” σχολιάζουν οι νομικοί του σύμβουλοι.

Η κλήση σε απολογία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διαδικασίας, κατά την οποία εθεωρείτο ύποπτος για τα ανωτέρω αδικήματα από την Εισαγγελία Εφετών. Τότε είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο οποίο επισήμαινε ότι η απόφασή του δεν συνιστά απείθεια και παράβαση καθήκοντος και ότι δεν υπήρχε δόλος, ούτε πρόθεση να καλύψει κανέναν ή να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφού η απόφασή του μοναδικό σκοπό είχε τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δήμου και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών. Εν τω μεταξύ άλλος πταισματοδίκης έχει διατάξει έρευνα στον Δήμο Λαρισαίων για τις μετατροπές συμβάσεων 300 υπαλλήλων, ήτοι του 1/3 του συνολικού προσωπικού.

 

Νέα όχληση στους δημάρχους Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Ρέντη

Πάντως, η κυβερνητική επίθεση δεν σταματά εδώ, αφού προ ημερών ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γ. Αγγελάκας ζήτησε από τις διωκόμενες δημοτικές αρχές της Αριστεράς σε Χαλάνδρι, Νίκαια – Ρέντη και Ζωγράφου να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες “συμμόρφωσης” στις οποίες έχουν προβεί.

Σε απάντησή τους οι δημοτικές αρχές Ρούσσου, Ιωακειμίδη και Καφατσάκη ενημέρωσαν τον κ. Αγγελάκα ότι για περαιτέρω ενέργειες “αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής του αρ. 152, στην οποία έχουν προσφύγει, θεωρώντας ότι κακώς ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακύρωσε τις ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, που αφορούν τον επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με άλλα κριτήρια”. Σε αντίστοιχο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη.

Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, Η ΑΥΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης