"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Δήμος Τρικκαίων: Ξεκινάει το restart mAI city

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εκκίνησης έλαβαν στελέχη του Δήμου Τρικκαίων για το πολύ μεγάλο έργο restart mAI city. Το εμβληματικό Στρατηγικό Πλάνο Έξυπνης Πόλης που με 6,9 εκ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης, εφαρμόζει σε συγκεκριμένους τομείς τις δράσεις και τα έργα για τη διάχυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα. Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς συγκάλεσε σύσκεψη στελεχών (από υπηρεσίες, τη ΔΕΥΑΤ, την e-Trikala και τους ειδικούς συνεργάτες) με μόνο αντικείμενο την έναρξη όλων των σχετικών διαδικασιών. Ο κ. Σακκάς έδωσε έμφαση στο «πρωτοποριακό αυτό έργο», όπως το χαρακτήρισε, «για τα Τρίκαλα, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ ξανά» και ζήτησε τη συνεργασία όλων, όσοι/ες εμπλέκονται.
Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Φόρης Ρόμπος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου συνολικά για την πόλη, ενώ ο ειδικός συνεργάτης Δρ. Κώστας Αβδελίδης ανέλυσε τα επί μέρους στάδια συνεργασίας όλων των πλευρών για την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

Το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Πόλης του Δήμου Τρικκαίων, όπως ονομάζεται, έχει τον διακριτικό τίτλο Restart mAI city (Επανεκκινώ την πόλη μου), ως λογοπαίγνιο των λέξεων My και mAI, όπου AI σημαίνει Artificial Intelligent, δηλαδή Τεχνητή Νοημοσύνη.

Tο Πλάνο,
– είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα (μετά αυτών των Δ. Αθηναίων και Θεσσαλονίκης)
– εκπονήθηκε αποκλειστικά και μόνο από στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, μέσω συγκεκριμένων εργαλείων και στρατηγικών για την «ανθεκτική πόλη»
– έχει ως χρονικό ορίζοντα το 2030
– είναι αποτέλεσμα της πρόβλεψης της ΕΕ, να μετάσχει στη συγκεκριμένη  πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης, ένας Δήμος πρωτοπόρος σε θέματα smart cities.

Το Στρατηγικό Πλάνο χωρίζεται σε 10 επί μέρους δράσεις, με αρκετά πρωτότυπες ονομασίες:
 e-Ξύπνα! (Κινητικότητα)
e-Γειά! (Υγεία – Κοινωνική μέριμνα)
Wat-Τώρα! (Ενέργεια)
CXII (*112) (Πολιτική Προστασία)
GI(s) και Υδωρ (Υδάτινοι Πόροι)
scoopi-DO (Διαχείριση Απορριμμάτων)
geo-360 (Οικονομική Ανάπτυξη)
Μαζί! (Συμμετοχικότητα)
MAN’s World (Συνδεσιμότητα)
Data TA TA! (Οριζόντιες Δράσεις).

Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν οι δραστηριότητες από τον Δήμο Τρικκαίων για την υλοποίηση κάθε έργου χωριστά.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεχάσατε το PLA-PLA TIA. (Πλατεία) και το e- Kimis (όρθιος) and psifa.
    Προηγήθηκε ο κ. Τέρης που πριν μισό αιώνα τραγούδησε το Taka taka ta, το οποίο έγραψε ο Ισπανός …Πάκο Πάκο.
    ΥΓ. Συνεχίστε, η ζωή είναι λίγη.

  2. σχεδόν 7 εκατομμύρια έργο είναι, και πήραν τέτοιο ποσό μόνο 17 πόλεις, με μόνο τα Τρίκαλα, στο μέγεθος κάτω των 100.000 κατοίκων.

    Αλλά δε σας αρέσει η επιτυχία…

    • Σύντροφε, λόγω της επιτυχίας των 7 εκατομμυρίων δηλαδή, κερνάς αύριο ένα καφεδάκι; Τι που; στην κεντρική πλατεία φυσικά. Είναι έτοιμη από τις 28/12/2023, το είπε ο εργολάβος.
      ΥΓ. Γράψτε λίγες Αγγλικές π@π@ριές ακόμη για να εντυπωσιάσετε τα γκαφάλια, τα οποία δεν γνωρίζουν τον παρακείμενο του ρήματος λέγω. (Μέχρι και η Βουγιουκλάκη τον ήξερε ως μαθήτρια).

    • Τρικαλινέ ή Σχόλιο ή Λεφτόδεντρα ή όποια άλλη κοινότοποπη παπαριά σκεφτείς διαβασε προσεκτικά.
      Επιτυχία είναι το «Τα Τα Τα» της Σάτι, επιτυχία είναι το η Ζιγκουάλα του Καζαντζίδη αυτα που μας λές εσύ δεν είναι επιτυχία αλλά είναι λεφτά στο βρόντο όπως «γκαβά» λεωφορεία, ρομποτάκια που κάνουν βόλτες στην Ασκληπιού, πιστοποιητικά με ΑΤΜ(μεγάααααλη επιτυχία) και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστείτε. Και να θυμίσω ότι πριν λίγους μήνες η πόλη πλυμμήρισε και δεν έφταιγαν μόνο τα καιρικά φαινόμενα. Αντί να τελειώσουν τα έργα ώστε να προστατευτούν τα σπίτια τον πολιτών από τυχόν επανάληψη των καιρικών φαινομένων μας τσαμπουνάτε τον Σκούμπιντού και τον αντε-Γειά. Επίσης φτιάξτε και κανένα πεζοδρόμιο της προκοπής γιατί δεν τον γλυτώνουμε τον ορθοπεδικό.

      • Τα δημοτικά αντιπλημμυρικά τα προγραμμάτισε η ΔΕΥΑΤ άμεσα, αλλά δεν διαβάζεις.
        Τα άλλα είναι αρμοδιότητα του Κράτους πλέον, ούτε καν της Περιφέρειας.
        Τα πεζοδρόμια δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου άσχετε.

        • Επειδή νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους και μας αποκαλείς άσχετους την επόμενη φορά που θα πέσει και σπάσει το πόδι η γιαγιά στο πεζοδόμιο ( επειδή οι μισές πλάκες έχουν ξεκολλήσει ή απλά το πεζοδόμιο είναι κατεστραμμένο, επειδή τα χορτάρια έχουν κλείσει το μισό πεζοδρόμιο, επειδή ο καφετζής έχει βάλει τραπεζοκαθίσματα και πρέπει να κατεβούμε στο δρόμο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ή επειδή απλά το πεζοδρόμιο μπορεί να μην είναι καν πεζοδρόμιο) θα πάμε στον εισαγγελέα και να δούμε τότε ποιανού αρμοδιότητα είναι τα πεζοδρόμια.

          Εκτός από τα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμμάτισε η ΔΕΥΑΤ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν είναι φαινόμενα αλλά αποτέλεσμα μη εφαρμογής του σχεδίου πχ διανοιχτεί δρόμοι με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα βρόχινα νερά αφού δεν βρίσκουν και αυτά να γυρνούν στα σπίτια μας.

          • Με ένα απλό google search θα βρεις αποτελέσματα τέτοιων αγωγών, οπότε πλήρωσε δικηγόρο να στα πει αυτός αφού δεν καταλαβαίνεις.

        • Εκτός από τα αντιπλημμυρικά έργα που προγραμμάτισε η ΔΕΥΑΤ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν είναι φαινόμενα αλλά αποτέλεσμα μη εφαρμογής του σχεδίου πχ δεν έχουν διανοιχτεί δρόμοι με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα βρόχινα νερά αφού δεν βρίσκουν διέξοδο και αυτά να γυρνούν στα σπίτια μας.

      • Φίλε, όλα και όλα. Τοποθετήθηκε επ΄ αυτού το καμάρι μας. Τα πεζοδρόμια είναι μεν του Δήμου, αλλά όταν χαλάνε (γούρνες κλπ) οφείλει ο πολίτης να τα αποκαθιστά μόνος του, βγάζοντας μάλιστα τη σχετική άδεια (τζάμπα;) . Μάλιστα, εάν σπάσει κάποιος το πόδι του, κάνει αγωγή κατά των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, όχι στο Δήμο που ανήκει. Μας παρέπεμψε δε σε νόμους και παραγράφους. Μα τι διάολο, η Δομή είναι;
        ΥΓ. Ά ρε ΣΧΟΛΙΟ, τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχες… Γκόου ον δε σόου, να πούμε…

  3. Το “restart mAI city” αναφέρεται στα Τρίκαλα ή σε κάποια πόλη τ του εξωτερικού; Προς τι αυτοί οι ξενόγλωσσοι λογότυποι; Σε ποιούν απευθύνονται; Εγώ ως Δημότης, πέρα απο το βλακώδες, το θεωρώ λίαν προσβλητικό. Άκου “restart mAI city” !!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης