"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24 C
Trikala

Δεν αρκεί μόνο το Καστελόριζο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

“Αριστερός Ψάλτης” 

Πηγαινοέρχονται οι κυβερνητικοί παράγοντες στα ακριτικά νησιά, άλλες φορές για τουριστικούς, άλλες φορές για «εθνικούς» λόγους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συχνάζουν περισσότερο στη συνοριακή ακτογραμμή παρά στις αγαπημένες τους Βρυξέλλες, Παρίσια και Βερολίνα. Γιατί άραγε;

Για να τονώσουν το εθνικό αίσθημα των ακριτών ; Μάλλον όχι αφού είναι σε υψηλό επίπεδο ούτως ή άλλως. Οι άνθρωποι των νησιών μας  έχουν μάθει να ζουν με τον «εξ ανατολών κίνδυνο» και ξέρουν καλά τι θα πράξουν την κρίσιμη στιγμή.

Για να τονώσουν το δικό τους εθνικό και λαϊκό προφίλ ; Πιθανό, αλλά δεν τους βγαίνει, αφ ενός γιατί είναι εμφανές ότι ο Τσίπρας αισθάνεται αμήχανα όταν ακούει τον εθνικό ύμνο από τα φαντάρια μας στη Ρω, αφ ετέρου ο Καμμένος δεν σου δίνει την εντύπωση, καθώς δεν του κουμπώνει και το αμπέχωνο παραλλαγής, ότι αν συμβεί οτιδήποτε θα ξεμυτίσει ποτέ από τα υπόγεια καταφύγια του Πενταγώνου.

Για να τονώσεις το εθνικοαπελευθερωτικό σου προφίλ έστω και όψιμα, έστω και «για τα μάτια του κόσμου», αντί να βάζεις διμοιρίες των ΜΑΤ να φυλάνε το άγαλμα του παγκόσμιου δολοφόνου Τρούμαν, θα ήταν προτιμότερο να δώσεις εντολή να κλείσει για μια μέρα η βάση των Αμερικάνων στη Σούδα, όπως ο Παπανδρέου το 1986, ή να βγάλεις τη χώρα από το ΝΑΤΟ, αν και εφ` όσον σου επιτεθεί άλλη χώρα μέλος της και δήθεν σύμμαχός σου, όπως ο Καραμανλής το 1974.

Το να πουλάς εικόνα και επικοινωνία είναι το μόνο εύκολο για τους κατά καιρούς εξουσιαστές.

Το να ασκείς πραγματικά αδέσμευτη εξωτερική και αμυντική πολιτική απαιτεί να τοποθετείς τα συμφέροντα της χώρας σου πάνω από τα συμφέροντα των υπερεθνικών συμμαχιών και των πολεμοκάπηλων επιδιώξεών τους.

Και αυτό για τους μικρού διαμετρήματος ηγέτες που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα , είναι μια απίθανη περίπτωση .

 

 Τρίκαλα 19 Απριλίου 2018

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης