"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Δημήτρης Κουρέτας: «Σε χρόνο ρεκόρ η ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις εξελίξεις σχετικά με δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προχώρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, τονίζοντας πως οι πρώτες κλινικές δοκιμές έρχονται σε χρόνο ρεκόρ για τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα (θα ξεκινήσουν σε 4-6 εβδομάδες).

Την ανάπτυξη των εμβολίων φέρεται να έχουν αναπτύξει 4 εταιρείες από ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία και Κίνα, με τον τζίρο της παγκόσμιας αγοράς των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό να αγγίζει όπως δήλωσε τα 35 δισ. δολάρια, όπως τόνισε ο ίδιος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σε χρόνο-ρεκόρ για τα σύγχρονα ιατρικά δεδομένα εταιρείες από τέσσερις διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία και Κίνα) φέρεται να έχουν αναπτύξει εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) καθώς έχουν λάβει επισήμως άδεια για την έναρξη των τελικών κλινικών δοκιμών, οι οποίες προγραμματίζονται σε 4-6 εβδομάδες αναλόγως την εταιρεία!

Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις των ειδικών για το χρονοδιάγραμμα των πρώτων εμβολίων ήταν συντηρητικές ως εξαιρετικά επιφυλακτικές, φέρνοντας τα πρώτα εμβόλια στα φαρμακεία σε 12 μήνες στα μέσα του 2021, φαίνεται πως οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο για την πραγματοποίηση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους και την έγκριση των εμβολίων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιταχύνοντας κάθε στάδιο της διαδικασίας εξέλιξης, δοκιμών και παραγωγής εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το μεγαλύτερο δέλεαρ είναι η αξία της παγκόσμιας αγοράς των εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, που αγγίζει τα 35 δισεκατομμύρια δολλάρια, σύμφωνα με αναλυτές της Γουόλ Στρήτ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης