"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Δημοσκόπηση Metron Analysis / Φθορά ΝΔ λόγω έκρηξης της ακρίβειας – «Κάτω από την βάση» στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού η κυβέρνηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική φθορά φαίνεται να υφίσταται η κυβέρνηση με φόντο την έκρηξη της ακρίβειας στη χώρα μας  , παρά το γεγονός πως η ΝΔ διατηρεί με διαφορά την πρώτη θέση, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Οι έξι στους δέκα ψηφοφόρους βλέπουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η ακρίβεια καταγράφεται όλο και πιο έντονα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ενώ επτά στους δέκα δίνουν χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Στην πρόθεση ψήφου της μέτρησης η ΝΔ καταγράφει 28,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,7% και το ΚΚΕ με 8,2%. Μεγάλη αύξηση καταγράφει η Ελληνική Λύση που φτάνει στο 6,6% και ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, ενώ πιο χαμηλά βρίσκονται οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Νίκη με 2,3%, η Νέα Αριστερά με 2,4% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

«Κάτω από τη βάση» η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Την ίδια ώρα, διευρύνεται το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ακρίβεια – κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα – ενώ ξαφνική πτώση κατά έξι μονάδες σημειώνεται στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης. Πάνω από επτά στους δέκα έχουν αρνητική γνώμη για την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι και ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της Υγείας. Αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό στην προσέλκυση τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην εξωτερική πολιτική.
Τι απαντούν οι πολίτες για γάμο και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Tην ίδια στιγμή, το 62% των ψηφοφόρων συμφωνούν με τη θεσμοθέτηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το 69% διαφωνεί με την τεκνοθεσία για μία οικογένεια ομοφύλων. Μόνον σε όσους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί» είναι πλειοψηφικό το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με αυτή την προοπτική, η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο που μπήκε στη διαβούλευση. Αντίθετα, μόνον σε όσους αυτοχαρακτηρίζονται «δεξιοί» υπάρχει πλειοψηφία κατά της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων.

«Χάσμα γενεών» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επιπλέον, το 52% λέει «ναι» στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, ενώ διαφωνεί το 45%. Είναι ενδιαφέρον το «χάσμα γενεών» που καταγράφεται: Στις νεότερες γενιές είναι πλειοψηφικό το «όχι», ενώ στις μεγαλύτερες κυριαρχεί το «ναι».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης