"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Δικαστίνα εν ενεργεία καταγγέλλει βιασμό από πρώην πρόεδρο Εφετών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πώς περιγράφει η εν ενεργεία Πρωτοδίκης τον βιασμό της από τον πρώην συνάδελφό της, ενώ καταγγέλλει και προσπάθειες παρέμβασης στο δικαστικό της έργο
Κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των αρμοδίων προσώπων της Πολιτείας συνεχίζονται σε βάρος πρώην πρόεδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων και βασικού στελέχους σήμερα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), οι καταγγελίες γυναικών, οι οποίες ξεπέρασαν πλέον το στάδιο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων κ.λπ. και προχώρησαν σε πράξη βιασμού δικαστίνας των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Εν ενεργεία Πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων, με μακροσκελή επιστολή της, καταγγέλλει ότι από το επίμαχο βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ βιάστηκε και μάλιστα κατά την προσπάθεια του βιασμού, νεύριασε για την αντίσταση που προέβαλε η δικαστής, καθώς είχε «λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης» και έληγε ο χρόνος ισχύος του.

Η Πρωτοδίκης υπογραμμίζει ότι από το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ απειλείται η ζωή της, ενώ η περιγραφή της μεθόδου που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος Εφετών και οι τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του βιασμού της, ξεπερνούν κάθε όριο σεξουαλικής διαστροφής, αλλά και ανοχής των αρμοδίων πολιτικών προσώπων τα οποία εξακολουθούν να τον διατηρούν στη θέση που τοποθετήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρωτοδίκης επικαλείται αποδεικνυόμενες, όπως αναφέρει, συνομιλίες μαζί του, που κάνει λόγο για την πολιτική προστασία την οποία έχει από πρόσωπα δύο κομμάτων και για το λόγο αυτό παραμένει ανενόχλητα στη θέση του στην ΑΕΠΠ.

Παράλληλα, η καταγγέλλουσα αποδίδει στον επίμαχο πρώην πρόεδρο Εφετών απόπειρες δωροδοκίας, εκβιάσεις, παρεμβάσεις στο δικαστικό έργο της, ενώ επισημαίνει την μεγάλη περιουσία που απέκτησε και τις καταθέσεις που έχει σε Τράπεζες του εξωτερικού.

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ξεκίνησαν όταν ακόμα η Πρωτοδίκης Δ.Δ. ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Θεσσαλονίκη) και εκείνος ήταν αρχικά μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού και στη συνέχεια είχε εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ μετά την τοποθέτησή του στην ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ξεκίνησε έκνομη δραστηριότητα με εργοληπτικές επιχειρήσεις, δικηγορικές εταιρείες, κ.λπ., χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του με πολιτικά πρόσωπα και δικαστές.

Δεν παρέλειψε φυσικά ο πρώην πρόεδρος Εφετών να ζητάει από την Πρωτοδίκη να του στείλει φωτογραφίες με εσώρουχα σε άσεμνες στάσεις, ενώ είχε εκμυστηρευτεί ότι διατηρεί αρχείο με πορνογραφικό υλικό, «προφανώς υπονοώντας ότι ενδέχεται να το χρησιμοποιήσει αν η εκάστοτε γυναίκα δεν είναι βολική μαζί του».

Ακόμη, αμέσως μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ ζήτησε τηλεφωνικά από την Πρωτοδίκη να του στείλει πορνογραφικό υλικό και φωτογραφίες, κάτι το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για να προβεί στις σε βάρος του καταγγελίες.

Στο τηλεφώνημα αυτό διαπληκτίστηκαν και η Πρωτοδίκης του έθεσε το ερώτημα πώς μπορεί να συνεχίζει να την παρενοχλεί, ενώ υπάρχουν πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Στο ερώτημα αυτό, έλαβε την εξής απάντηση, στην οποία εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα, όπως υπογραμμίζει η καταγγέλλουσα:

«Μου απάντησε θρασύτατα, ότι δεν φοβάται τίποτα και δεν τον πειράζει κανείς. Συγκεκριμένα έχει λάβει εγγυήσεις ισχυρής πολιτικής κάλυψης και συνιστά η παραμονή στη θέση του, αντικείμενο συμφωνίας συγκεκριμένων υψηλόβαθμών κυβερνητικών στελεχών με το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στην συνέχεια αναφέρει η εν ενεργεία δικαστική λειτουργός, ότι εκείνος είπε «με υπερηφάνεια» ότι οι πρόσφατες σε βάρος του καταγγελίες όχι μόνο δεν του δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά αντίθετα «δεν του χαλάνε χατίρι πλέον» και μάλιστα έγιναν δεκτές επιθυμίες του για «προνομιακές μεταθέσεις δικαστικών του κύκλου του» και παράλληλα πέτυχε το διορισμό ορισμένων γυναικών στην ΑΕΠΠ, με τις οποίες «φημολογείται και καταγγέλθηκε ότι διατηρούν ερωτικές σχέσεις…..».

Ακόμα, αναφέρει η Πρωτοδίκης, ότι υπάρχει αποδεικτικό υλικό για τις πράξεις του βασικού στελέχους της ΑΕΠΠ, στα οποία εμπλέκονται ονόματα δικαστών, καθηγητή Πανεπιστημίου και δικηγορικών γραφείων (τα οποία «συμμετείχαν μαζί του σε κύκλωμα χρηματισμού»). Μάλιστα, η εν ενεργεία Πρωτοδίκης κάνει λόγο «για συγκρότηση και άσκηση διευθυντικών ενεργειών σε εγκληματική οργάνωση» από την πλευρά του στελέχους της ΑΕΠΠ.

Η ημέρα του βιασμού

Τουλάχιστον ανατριχιαστική είναι η περιγραφή που κάνει η καταγγέλλουσα την ημέρα που δέχθηκε τον βιασμό από το βασικό στέλεχος της ΑΕΠΠ, όταν ήταν ακόμη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, όπως διευκρινίζει), αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Συναντήθηκα μαζί του για γεύμα μια φορά μεσημέρι και αναγκάστηκα μια ακόμη φορά να δεχθώ πρόσκλησή του σε δείπνο, στην Εκάλη και συγκεκριμένα κοντά στα σπίτια και των δυο μας. Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν πολύ αποθρασυμένος, επέμενε να μου βάζει να πίνω συνέχεια, με κοιτούσε σαν σεξουαλικό αρπακτικό, κάνοντάς με να νιώθω άσχημα και στο τέλος ήρθε μόνος του και έκατσε κολλητά δίπλα μου.

Μετά από λίγο παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει που και που να ηρεμεί γιατί έχει εντάσεις σπίτι του με την κόρη του και τη γυναίκα του.

Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, που ήταν τελικά ξενοδοχείο ημιδιαμονής, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμενε ότι επέλεξε το ξενοδοχείο γιατί ήταν κοντά, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι, ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα, γιατί ένιωθε άσχημα να τα πει αλλού και αν αισθανόμουν άβολα θα φεύγαμε αμέσως.

Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιό του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, αντίθετα σε ό,τι μου είχε υποσχεθεί, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσει και του κατέβαζα τα χέρια, ενώ με έγδυνε και έφραζε με το σώμα του τον δρόμο για την πόρτα. Ζήτησα να πάω στο μπάνιο, για να γλιτώσω προσωρινά και δεν με άφηνε. Άρχισα να τον απωθώ και να κλαίω και του είπα ότι δεν θέλω.

Αυτός όμως με κάθισε στο κρεβάτι με το ζόρι πιάνοντάς με από τους ώμους και λέγοντάς μου να ηρεμήσω και ότι θα είναι ωραία, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και με πίεζε με τα χέρια του σε ασελγή πράξη. Του είπα ότι είναι παράλογο και ότι είναι παντρεμένος με κόρη στην ηλικία μου και μου είπε γελώντας ότι είναι δικός του λογαριασμός και ότι η σύζυγος και η κόρη του δεν έχουν πρόβλημα και είναι οικονομικά εξαρτημένες από αυτόν.

Θύμωσε μάλιστα κάποια στιγμή, γιατί τον καθυστερούσα και τον νευρίαζε η «γκρίνια» μου, όπως χαρακτήρισε τις αρνήσεις και τα παρακάλια μου, ενώ είχε λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης, όπως μου είπε. Σιχαινόμουν πια και τον ίδιο και τον εαυτό μου, αλλά δεν σταμάτησε εκεί όπως ήλπιζα.

Με ξανασταμάτησε από το να σηκωθώ, με ώθησε ανάσκελα και με πίεσε με το βάρος του ξαπλώνοντας πάνω μου. Όταν προσπάθησε να διεισδύσει, τον παρακάλεσα ξανά να συνέλθει και να μην το κάνει αυτό. Επανέλαβα ότι δεν θέλω και αυτός σαν τρελαμένος μου κράτησε τα χέρια λέγοντας μόνο να μην κάνω τη δύσκολη και επαναλαμβάνοντας με αλλοιωμένη φωνή «λίγο, άσε με λίγο». Δεν είχε καμία επαφή ούτε πρόθεση να σταματήσει και είχα πνιγεί από φόβο και ντροπή χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί. Είχα μείνει άφωνη και μάζεψα αμέσως τα ρούχα μου να φύγω σπαράζοντας. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Το κτήνος με πλήρη αδιαφορία μου είπε ότι και οι δύο το θέλαμε, ότι ήταν κοινό μυστικό μας και θα φρόντιζε να μην το πει σε κανέναν, δημιουργώντας μου χειριστικά ενοχές και αίσθημα δικής μου ευθύνης για το περιστατικό. Ούτε θυμάμαι πως βρέθηκαν σπίτι μου».

Και μετά το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η Πρωτοδίκης, εκείνος συνέχισε τις πιέσεις και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης