"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.3 C
Trikala

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

xrysostomos

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 περί ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία, μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

 

Επίσης το βράδυ της ίδιας ημέρας, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 8.30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου καί κάθε Τρίτη θα γίνεται η σύναξη νέων, φοιτητών και εργαζομένων. Κατ’ αυτήν θα γίνεται διάλογος για θέματα που έχουν να κάνουν με την πνευματική αφύπνιση και τον σύγχρονο προβληματισμό. Ομιλητής θα είναι και πάλι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Δουσικιώτης. Παρακαλούμε και προσκαλούμε τους νέους μας να συμμετέχουν σ’ αυτήν την πνευματική ευκαιρία.

 

Την Προπαραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, από ώρα 8:00  μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων θα τελεσθεί η Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων και εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Εσπερινός με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ενώ τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία «Τρίκκης Μελωδοί». Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

 

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, περί ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου για την εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευλαβών χριστιανών, θα τελεσθούν δύο Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων. Η πρώτη Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων από ώρα 8:30  μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η δεύτερη Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας ομοίως από ώρα 8:30  μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας θα χοροστατήσει κατά την διάρκεια του όρθρου της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

 

Σας αναμένουμε μετά πολλής χαράς!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης