"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Εκτός ελέγχου οι τιμές στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα αβγά, τα θαλασσινά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτός από το κρέας που για πολλούς είναι απλησίαστο, οι τιμές έχουν εκτιναχθεί και στα ψάρια και μάλιστα ακόμη και σε εκείνα που επέλεγαν οι περισσότεροι, όπως οι σαρδέλες και ο γαύρος.

Κόβουν από όπου μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές για να γεμίσουν το τραπέζι τους με τα στοιχειώδη.

Η πολύτιμη πρωτεΐνη, κορυφή της μεσογειακής διατροφής, κοστίζει πλέον ακριβά αφού, σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο τα κρέατα αυξήθηκαν κατά 6.5%, τα ψάρια κατά 8,4% και τα γαλακτοκομικά και αβγά κατά 3,8%.

Σοκάρουν οι τιμές στα θαλασσινά

Ειδικά οι τιμές στα ψάρια και τα θαλασσινά τρομάζουν.

Σήμερα πουλήθηκαν η σαρδέλα 8 ευρώ το κιλό, ο γαύρος 6 ευρώ το κιλό, η τσιπούρα 9 ευρώ το κιλό, το μπαρμπούνι και το χταπόδι 20 ευρώ το κιλό.

Αλλά και τα γαλακτοκομικά τείνουν να μετατραπούν σε πολυτέλεια αφού το γιαούρτι κυμαίνεται από 4,70 μέχρι 5,80 ευρώ το κιλό, η φέτα άγγιξε τα 16,45 ευρώ το κιλό ενώ το κασέρι έφτασε τα 26 ευρώ το κιλό.

Τα αβγά έχουν φτάσει να πωλούνται στη λαϊκή μέχρι 25 και στο σούπερ μάρκετ μέχρι 55 λεπτά το ένα.

Πρώτη στην ακρίβεια η Ελλάδα

Η τελική μέτρηση της Eurostat επιβεβαίωσε ότι στη χώρα μας ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου έφτασε το 3,7%, όταν στις χώρες της Ευρωζώνης δεν ξεπέρασε το 2,9%.

Μάλιστα, η χώρα μας παίρνει ασημένιο μετάλλιο στις ανατιμήσεις, αφού έρχεται δεύτερη κάτω από τη Μάλτα, με πληθωρισμό τροφίμων που αγγίζει το 8,9%, πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (6%) ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (5,7%).

in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης