"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Εν μέσω λογισμών κ υψηλών θερμοκρασιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπέρκομψη (κατά ΣΚΆΙ) Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι το πιο πλούσιο πολιτικό ζεύγος αλλά  και με υψηλότατα χρέη προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσαν για την οικονομική χρήση του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι χρωστούν στις τράπεζες 1.295.926 ευρώ.

Τα συνολικά τους εισοδήματα ανέρχονται σε 116.842 ευρώ ενώ διαθέτουν 40 ακίνητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει επίσης μετοχές αξίας 140.096 ευρώ ενώ διαθέτει περίπου 534.000 ευρώ σε καταθέσεις μαζί με την σύζυγό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα ύψους 1.837 ευρώ. Να σημειωθεί ότι κατά τα έτη 2020 και 2021 επιδοτήθηκε με 8.500 ευρώ σαν (ουχί ως) αγρότης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του την γαλλική εταιρία SCI Personal Ventures που φέρεται να διατηρούσε η σύζυγός του μέχρι το 2020.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ίδρυσε την εταιρεία MGPG INVESTMENT CONSULTING IKE και πούλησε το μερίδιό της από την Zeus + ΔΙΟΝΕ.

Για οποιονδήποτε απλώς λογικά σκεπτόμενο με στοιχειώδη και εναργή διανοητική συγκρότηση  άνθρωπο προκύπτουν μερικά ρητορικά ερωτήματα:

Επιτρέπεται τουλάχιστον σε ηθικό και δεοντολογικό επίπεδο να είσαι ο πρωθυπουργός μιας χώρας και να χρωστάς τόσα λεφτά στις τράπεζες και ενώ  έχεις 40 ακίνητα να μην πουλάς ένα για  να  ξεχρεώσεις;

Μήπως τελικά έγινε πράξη το σύνθημα “Κανένα σπίτι (του Κυριάκου) σε χέρια τραπεζίτη;…

Επιτρέπεται να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας και να φοροδιαφεύγεις;

Αυτό ούτε ως ευφυολόγημα δεν θα ήταν πετυχημένο!

Επιτρέπεται να είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας, πάμπλουτος πλην οφειλέτης,

να δηλώνεις αγρότης, τσίπης άνευ τσίπας και να τσεπώνεις επιδότηση 8.500 ευρώ ή τουλάχιστον να μην μετατρέπεσαι -άπαξ έστω-  σε αγαθοεργό ενός ευαγούς Ιδρύματος;

Επιτρέπεται να μην υπάρχει διαφάνεια στην προέλευση των εισοδημάτων του Πρωθυπουργού μιας χώρας,

ενώ μια ταπεινή μικρομεσαία καθηγήτρια επαρχιακού Σχολείου επιλέγει σχολαστικά ανέκαθεν αξιόπιστο λογιστή;

Επιτρέπεται να έχει μια χώρα έναν κακοπληρωτή για πρωθυπουργό ή μήπως παραλογίζεται η γράφουσα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών κ αντί να εστιάζει στα έργα κ τις ημέρες του  πρωθυπουργού μιας χώρας περιούσιας ασχολείται με την αρίφνητη  περι-ουσία του….;

Να, κάτι τέτοιες ώρες «λείπει»

ο διαπρύσιος υποστηρικτής της διαφάνειας, ο ακριβοδίκαιος κριτής των media, αείμνηστος για πλείστους λόγους Γιώργος Τράγκας που θα έθετε τα μείζονα εγχώρια προβλήματα στη σωστή τους διάσταση…

Φευ!

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Ιχθύς έκ τής κεφαλής όζειν άρχεται.” έλεγον οι αρχαίοι.
    Διαχρονικό το αδίκημα.
    Αυτός ο κόσμος δεν άλλαξε καθόλου!!!!!

    Τα ίδια έκανε και ο Περικλής ο Αθηναίος μετά της εταίρας Ασπασίας.
    Πάντα το ψάρι άρχιζε να βρωμάει από το κεφάλι και μετά επεκτεινόταν προς την ουρά.
    Μόνο στην κομμουνιστική Σπάρτη δεν γινόταν αυτά!!!!!!

    Δικαιόπολης

  2. Αγαπητέ POLITI

    Ναι όντως είχε δύο βασιλείς οι οποίοι δεν ανήκαν σε βασιλική οικογένεια με κληρονομικό χαρακτήρα, αλλά εκλεγόταν από την Απέλλα, δηλαδή τη συνέλευση του Λαού.
    Το κριτήριο της εκλογής των ήταν η ανδρεία και η αρετή
    Η γη και οι παραγωγικοί της πόροι ανήκαν στο κράτος και δεν ανήκε στους λίγους.
    Από αυτά τα λίγα μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματα σου.

    Δικαιόπολης

    • H ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, και γνωστή η εργαλειοποίηση της ιστορίας.
      Η Απέλλα διάλεγε από οικογένειες αριστοκρατών τη Γερουσία και οι βασιλείς (με κύριο ρόλο στον πόλεμο) ήταν από τις δυο βασιλικές γενιές Ἀγιάδαι και Εὐρυποντίδαι.
      Και στα πρώτα κοινοβούλια αργότερα της Ευρώπης, εκλέγονταν ευγενείς, κάτοχοι γης κτλ, η δημοκρατία πήρε αιώνες για να φτάσει να εκλέγει και να εκλέγεται ο απλός πολίτης.
      Και τελικά ο κομμουνισμός καταργεί την αστική δημοκρατία και τις εκλογές και καθιερώνει μονοκομματική δικτατορία με την δικαιώματα μόνο των κομματικών στελεχών και με την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, που καταργεί κάθε αντίθετη άποψη.

  3. Όταν έχεις ετήσια εισοδήματα 116.842 ευρώ και χρωστάς 1.295.926 και ΘΕΛΕΙΣ να εξοφλήσεις, πρέπει επί 11 περίπου έτη να μην τρως, πληρώνεις, ξοδεύεις, αγοράζεις τίποτε και να τα ”ακουμπάς” όλα. Απλά μαθηματικά είναι… Άρα, ο εν λόγω πρέπει να είναι πρωθυπουργός με το στάνταρ εισόδημα μέχρι το 2033. Τα λέω καλά;
    Υ.Γ.1ον. Ρε ξεφτίλα, μόνο 116.842; Ο δικός μας, ο ντόπιος, πάνω από ένα εκατομμύριο.
    Υ.Γ. 2ον. Μαλώστε α-νόητοι, εάν οι Σπαρτιάτες ήσαν …κομμουνιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης