"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και καφετέριες στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης δέχονται τον έλεγχο για τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Τους ελέγχους πραγματοποιούν στελέχη του Τμήματος Εμπορίου και με την διακριτική παρουσία της αστυνομίας ελέγχουν τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα τραπέζια και αν τηρούνται από το προσωπικό όλα τα προβλεπόμενα μέτρα [μάσκες κλπ].

Στα Τρίκαλα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 25 σημεία χωρίς να προκύψουν παραβάσεις και να επιβληθούν πρόστιμα. 

Αντιθέτως, στους γειτονικούς νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας κατά την διενέργεια των ελέγχων σε 70 σημεία διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, σε καταστήματα πώλησης τροφίμων και σε επιχειρήσεις εστίασης. Το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται σε 1350 ευρώ, καθώς η κάθε παράβαση τιμωρείται με 150 ευρώ. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολο τον υπόλοιπο καιρό όμως, η μάσκα ηταν είδος προς εξαφάνιση. Σε κάποιες καφετέριες δεν φορούσε κανένας υπάλληλος ή κάποιοι φορούσαν λάθος την μάσκα και δεν γινόταν τίποτα από ελέγχους. Η ανυπαρξία συχνών και συνεχόμενων ελέγχων εχει συνέπεια την μη εφαρμογή του νόμου για τη σωστή χρήση των μέτρων προστασίας. Και ως συνήθως όταν γίνει αυτός ο έλεγχος ,για μια μόνο φορά, δεν βρίσκουν καμία παράβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης