"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Επίθεση κατά των βουλευτών της αριστερής πλατφόρμας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

papadopoulos

Επίθεση κατά των βουλευτών της αριστερής πλατφόρμας που επέλεξαν να ψηφίσουν όχι στο νέο μνημόνιο, εξαπολύει ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος καταλογίζοντάς τους μάλιστα πως η κυβέρνηση θα αποτελούσε: «αριστερή παρένθεση με ευθύνη των δικών μας βουλευτών». Ο ίδιος δηλώνει πως δεν αισθάνεται προδομένος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας της όμως «αυταπάτες, παραλείψεις και λάθη στη διαδικασία της Διαπραγμάτευσης» ενώ θεωρεί πως η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα αλλά και να διορθώσει τα κακώς κείμενα της χώρας.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος βλέπει να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ με… αποστομωτικό τρόπο κλείνει τα στόματα στους ψιθύρους περί καταθέσεων: «Το σύνολο των καταθέσεών μου είναι δηλωμένο στο «πόθεν έσχες» το οποίο οφείλουμε να υποβάλλουμε στη Βουλή και είναι κάτι λιγότερο από 4000 ευρώ σε Τράπεζες του εσωτερικού.»

papadopoylos
Συνέντευξη στον Χρήστο Κοντό – εφημερίδα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Μόλις σε 6 μήνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε τον πρώτο ανασχηματισμό μάλιστα με σημαντική ρήξη. Ορθά έπραξε ο κ. Τσίπρας μετά το όχι της αριστερής πλατφόρμας;

Όλοι γνωρίζαμε ότι η πρώτη Κυβέρνηση στην Ενωμένη Ευρώπη, με πρωταγωνιστική δύναμη ένα Κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα συναντούσε την εχθρότητα των πολιτικών δυνάμεων του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχούν στα Όργανά της : στη Κομισιόν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Γιούρογκρουπ, στην ΕΚΤ. Γνωρίζαμε ότι υπάρχει σχέδιο «αριστερής παρένθεσης». Αιφνιδιαστήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι η αριστερή παρένθεση, η απομάκρυνση της Κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, θα γίνονταν με ευθύνη δικών μας Βουλευτών, μετά από μια βασανιστική Διαπραγμάτευση 5 μηνών και όταν στον Πρωθυπουργό τέθηκε από τους δανειστές ο αμείλικτος εκβιασμός : ή θα συμφωνήσετε με ένα νέο Μνημόνιο σκληρών μέτρων ( που περιλαμβάνει την υπόσχεση αναδιάρθρωσης του χρέους και ένα επενδυτικό πακέτο 35 δις ευρώ ) ή διαλέγετε μεταξύ άτακτης χρεοκοπίας και διπλού νομίσματος. Η επιλογή 39 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, μεταξύ τους και Υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας και της Προέδρου της Βουλής, να αγνοήσουν τον κίνδυνο του GREXIT και της τεράστιας υποτίμησης της αγοραστικής δύναμης του λαού μας, να διαχωρίσουν τη θέση τους από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ, να μην εγκρίνουν τη Συμφωνία που αναγκάστηκαν να υπογράψουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκάλεσε οξύτατο εσωκομματικό πρόβλημα και έλλειψη κυβερνητικής πλειοψηφίας. Έτσι, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός μόλις σε 6 μήνες από τις Εκλογές της 25ης/1/15, ήταν αναγκαίος για τον Πρωθυπουργό.

-Θεωρείτε πως πλέον υπάρχει θέμα με την δεδηλωμένη της κυβέρνησης και την ψήφιση των επόμενων νομοσχεδίων;

Προφανώς θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης εάν στη ψηφοφορία της Τετάρτης 22/7/ υπάρξουν λιγότεροι από 120 Βουλευτές των Κυβερνητικών Κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, που θα στηρίζουν τα μέτρα της Συμφωνίας.

-Κ. Παπαδόπουλε δεν αισθάνεστε προδομένος που αντί να σκίσετε τα μνημόνια, ψηφίσατε το πιο σκληρό όλων;

Δεν αισθάνομαι προδομένος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Της καταλογίζω αυταπάτες, παραλείψεις και λάθη στη διαδικασία της Διαπραγμάτευσης, που με γενναιότητα αναγνώρισε και ο Πρωθυπουργός. Αισθάνομαι πολύ θυμωμένος με την εικόνα μιας Ενωμένης Ευρώπης που καθοδηγείται από ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους, από ένα Ιερατείο τύπου Μέτερνιχ, το οποίο για να επιβάλλει στη νέα Ελληνική Κυβέρνηση ένα νέο σκληρότερο Μνημόνιο δανειοδότησης για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, φτάνει να ποδοπατά όλες τις αξίες με τις οποίες δημιουργήθηκε η Ενότητα, να παραβιάζει κάθε κανόνα αλληλεγγύης, να διακινδυνεύει την απομάκρυνση μιας ιστορικής χώρας για να αποδείξει ότι η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης θα γίνεται με τους κανόνες των ισχυρών του κεφαλαίου.

-Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ… κι εκείνοι την «σωτηρία της χώρας» επικαλέστηκαν και εσείς. Μάλιστα ο κ. Ταμήλος περιχαρής δηλώνει πως ψήφισε ένα πολύ πιο λάιτ.

Ότι εμείς έχουμε επίγνωση της αθλιότητας της Συμφωνίας και του ταξικού χαρακτήρα της. Ότι εμείς δεν πανηγυρίζουμε ότι «σώζουμε τη χώρα» με φορομπηχτικά – αντιλαϊκά μέτρα. Ότι εμείς θα συγκρουστούμε με τους νταβατζήδες, θα κάνουμε την δημοκρατική – αξιοκρατική επανίδρυση του κράτους, θα πραγματοποιήσουμε τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις ώριμες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα –στη δημόσια διοίκηση – στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα – στη παιδεία – στη λειτουργία των τραπεζών – στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας…, θα επενδύσουμε στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τα προσόντα που αναγκάζονται να ξενιτευτούν, θα αξιοποιήσουμε την αγροτική παραγωγή για ποιοτικά προϊόντα, θα προωθήσουμε τη παραγωγική Ανασυγκρότηση… Εμείς έχουμε συνείδηση ότι αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, θα έχουμε την τύχη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

-Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τους συντρόφους στα Τρίκαλα που επιμένουν στο «όχι» και είναι μάλιστα αρκετοί και ως κινήματα. Rosonero, Φυσάει Κόντρα, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ;

Με το απλό επιχείρημα ότι « κάθε τι άλλο θα ήταν χειρότερο για τον λαό, για τη χώρα….», για την αλλαγή συσχετισμών στην Ενωμένη Ευρώπη που χρειάζεται Κυβερνήσεις σαν τη δική μας, όπως βροντοφωνάζει ο Πάμπλο Ιγγλέσιας…

Βλέπετε να πάμε σε εκλογές; Και αν ναι πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα έχει κλείσει τον κύκλο του και θα πρέπει με αρχηγό τον Τσίπρα να δημιουργηθεί ένα άλλο που θα κινείται σε σοσιαλιστικά και όχι… αριστερά πρότυπα;

Πάμε σε Εκλογές, μάλλον τον Οκτώβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, παραμένει ένα Κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, με στρατηγική επιδίωξη τη σοσιαλιστική κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης και με άμεσους στόχους την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής τραγωδίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη βιώσιμη αποπληρωμή του χρέους, την καθολική ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας.

-Επειδή τον τελευταίο καιρό πολύ λάσπη έχει πέσει στον ανεμιστήρα, όσον αφορά τα χρήματα που έχουν βγάλει ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, θεωρείται πως σας αγγίζουν όλα αυτά; Γιατί ούτε εσείς την γλυτώσατε.

Το σύνολο των καταθέσεών μου είναι δηλωμένο στο «πόθεν έσχες» το οποίο οφείλουμε να υποβάλλουμε στη Βουλή και είναι κάτι λιγότερο από 4000 ευρώ σε Τράπεζες του εσωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης