"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Επικό τρολάρισμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου της Εύας Καϊλή, προκαλώντας φρενίτιδα σχολίων δικαιολογημένα.

Με τους χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να έχουν παράλληλα ανοιχτούς τους χάρτες της google στην τοποθεσία #κορωπι το Γαλλικό Ινστιτούτου Ελλάδας ξεκινά τη δική του καμπάνια και μας καλεί να ανακαλύψουμε «το νέο πρόγραμμα μαθημάτων για την περίοδο Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023».

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά;

Ανακαλύψτε το νέο πρόγραμμα μαθημάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου, για την περίοδο Φεβρουάριος – Ιούνιος 2023.

▪️Έναρξη εγγραφών: Από τις 23 Ιανουαρίου 2023

ℹ Αναλυτικές πληροφορίες:

?✉️ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Μαθημάτων και Σπουδών: 210 3398600 • cours@ifg.gr

#IFG#παρλεβουφρανσε#CoursIFG#γαλλικά#Κορωπι_ζαμε

19 ΣΧΟΛΙΑ

        • Δεν σε θυμάμαι να πικάρεις τον Καραμανλή τον Α΄, τον Β΄, τον Μητσοτάκη (όχι τον Κούλη) για τα Αγγλικά τους. Και στο κάτω-κάτω, αυτοί δεν ζητιάνευαν δανεικά. Δεν σε πείραξε ότι η μισή χώρα δεν μιλάει καλά τα Ελληνικά.
          Υ.Γ. Τοκ-τοκ, καν γιου χιρ μι;( το …καμάρι σου, ”παίζει” παντού).

          • Αυτοί ήξεραν Αγγλικά. Ο Τσίπρας χωρίς να ξέρει Αγγλικά πήγε να μιλήσει με τον Clinton και στο Παρίσι “είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες”, και στη Eurodisney για οικογενειακές διακοπές με το κρατικό αεροσκάφος…. ΥΓ Στην αρχή πήγαιναν με C130, μετά και η αυτή η λαϊκιστική εξαγγελία ακυρώθηκε…

            • Ενώ τώρα ο σημερινός ταξιδεύει σε οικονομική θέση… Εξαφανίστηκε και ο μέγας δημοσιογράφος Παπαχρήστος που ανέλυε κάθε πτήση του Τσίπρα, πόσο έκαψε, πόσα λάδια, τι έφαγε. Αχ, όσο υπάρχουν κορόιδα…
              Υ.Γ.1. Ρώτα τους Γαρδικιώτες, όταν έκαναν δυνατά εμπόρια με αυτοκίνητα από Γερμανία, γνώριζαν το ”καλημέρα” στην γλώσσα;
              Υ.Γ. 2. Τον Κλίντον ως σοβαρό τον ανέφερες; Ούτε για ξενοπερπάτημα δεν ήταν ικανός…

  1. Δεν απάντησες πως μίλησε ο Τσίπρας αγγλικά στη L’Oreal στη Rothschild, όταν δεν μπορούσε να μιλήσει με τον Clinton?
    Eπομένως πήγε διακοπές!
    ΥΓ Οι άλλοι δεν είπαν ότι θα πουλήσουν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

    • Τζίμης Πανούσης: “Ο Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνος, αδίστακτος άνθρωπος. Δηλαδή, τα αγγλικά αυτά που μιλάει ο Τσίπρας -ιν Γκρις νάου γουί άλρεντι ιτ χαβ ίτεν δε κάμελ εντ νάου δερ ιζ ονλι δεν κιου!- αυτό το πράγμα δεν είναι αστείο. Παρ’ όλο που το λέω ως αστείο και στην παράσταση. Όταν έχει το θράσος ένας αγράμματος άνθρωπος, να λέει αυτές τις αρλούμπες στα αγγλικά και εκθέτει έναν ολόκληρο λαό, ανεξάρτητα από το αν τον έχεις ψηφίσει ή όχι, δεν παύει είναι πρωθυπουργός της χώρας που εμένα με εκθέτει”

      • Και ο Ερντογάν δεν σκαμπάζει λέξη Αγγλικά αλλά σας κουνάει( και κάτι άλλο) το δάχτυλο, βαθέως. Δέστε αξιολύπητοι την επιχειρηματολογία σας… Μέχρι και τον Τζίμη επιστρατεύσατε… Ξεχάσατε τι έλεγε για την Δεξιά. Άντε μετρήστε τα κουπονάκια σας και ραντεβού όλοι στο Λίντλ για μακαρόνια νούμερο έξι (ο ποπός μας να …φέξει).
        Υ.Γ. Εξετέθησαν ο POLITIS και ο Trikalinos στην L΄ Oreal… Σιτ χάι εντ γκαζ.

        • «Άλλα είν’ τ’ άλλα κι άλλο της Παρασκευής το γάλα!»
          Δεν έχεις τι να τους απαντήσεις…καλά να πάθεις που σε πείραξε που ανέφεραν τον Τσίπρα σου.

          • Τα καημένα… Τα ενόχλησε ο Τσίπρας. Σαν τώρα ”ακούω” τους μπαμπάδες τους το ΄81, που έλεγαν όταν έρθει ο Ανδρέας θα έχουμε …κομμουνισμό. Όταν δε αργότερα έμαθαν και ότι έχει …γκόμενα, είχαμε πανηγύρι.
            Υ.Γ. Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ, αρχίζω να διαπιστώνω ότι επί Κούλη περνάμε καλά. Ο λόγος είναι ότι μιλάει …Αγγλικά.

            • Τι έγινε ρε νεο-φιλελέδες; Γιατί σωπάσατε; Θαυμάστε ωρέ τουςΤρικαλινούς αρθρογράφους- σχολιαστές( Trikalinos, POLITIS, ΣΧΟΛΙΟ, Δικαιωματιστές) που η ρητορική τους και τα επιχειρήματα τους εξαντλούνται στο ότι ο …Τσίπρας δεν μιλάει καλά Αγγλικά*. Ίσως αυτό φταίει που η χώρα πάει κατά διαόλου, με την ευτελισμό των πολιτών μέσω των κουπονιών και την κατάργηση της Δημοκρατίας, μέσω των ”συμβουλών” της Δικαιοσύνης και των νομίμων!!! παρακολουθήσεων. (Αυτά …συμβαίνουν, μας είπαν). Ούτε για τα καθημερινά σκάνδαλα,(από που να αρχίσω…) που εξαφανίζουν τα χρήματα του λαού μας,βρήκαν να γράψουν δύο λέξεις. Το …”όλον” τους είναι τα …Αγγλικά**. Άντε και εις …ανώτερα.
              * Τα κουτά παιδάκια παγιδεύτηκαν με το δευτερεύον αυτό θέμα, ενώ μπορούσαν να τον ”χτυπήσουν” με το κορυφαίο, την ”Αχίλλειο πτέρνα” του: ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ.
              **Η φόδρα ”έπαιζε” σφόδρα από τα δημοσιογραφάκια στην σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κανείς τους δεν είπε λέξη για την υπογραφή που έβαλε, να κόβουν βόλτες άνευ αδείας, οι φρεγάτες των ”συμμάχων” στο Αιγαίο, …αποτρέποντας τους πρόσφυγες να έλθουν εδώ. Φτάσαμε να μας δουλεύει και ο …Καμπουράκης. Θα με πεις: αυτοί είστε.

  2. Ναι ΣΧΟΛΙΟ, συμφωνώ, εσείς(πληθυντικός) συνεχίζετ(ε) την Χριστουγεννιάτικη (Χ κεφαλάιο, από το Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια) την τρικυμία εν κρανίω (σας).
    Υ.Γ. Μπορεί εμείς οι …κομμουνιστές* να υστερούμε στα Αγγλικά, αλλά συμβουλεύουμε, εξ ευγενείας, τους νεο-φιλελέδες στα Ελληνικά.
    * μην μας μπερδέψεις με τον Τσίπρα, είμεθα ανώτεροι.

    • Πότε είχε νεο-φιλελευθερισμό η Ελλάδα?
      Εδώ με το ζόρι λίγο φιλελευθερισμό σε αυτή την τετραετία και αμέσως έχουμε ανάπτυξη επί κρίσεων!

      • Σωστά Δικαιωματιστές… Ήταν το σημερινό θέμα συζητήσεως σε όλες τις ταβέρνες και τα καφέ της πόλης. Περιμένουν την 27η Φεβρουαρίου τώρα, που ως γνωστόν τοις πάσι, πέθανε ο δικτάτορας Πάγκαλος. Εκεί να δεις συζητήσεις επί του θέματος.
        Υ..Γ. Καημένε, αυτοί που γεννήθηκαν το ΄91 έχουν 2-3 κουτσούβελα ο καθείς. Ούτε την λέξη ΕΣΣΔ γνωρίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης