"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Η Γέφυρα ξανά στους πολίτες και την Ιστορία της!

lafarm

Σχετικά άρθρα

GEFYRA

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Άτακτη υποχώρηση Παπαστεργίου για την Κεντρική Γέφυρα. Οι σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις τον ανάγκασαν να ξηλώσει και να αποσύρει… μόνος του άρον-άρον (!) τις δύο εντοιχισμένες επιγραφές υπέρ του ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρου του «χορηγού» Σαράντη. (Είχε χαράξει πάνω στη Γέφυρα την ονομασία της εταιρείας του: ΤΥΡΑΣ Α.Ε. !!).

    Όπως είδαμε, για πέντε πενταροδεκάρες του «χορηγού ανακατασκευαστή» της Γέφυρας (απ’ τα υπερκέρδη του σε περίοδο μαζικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης), που προφανώς γίνεται για λόγους φοροαπαλλαγών και προβολής του, και με δεδομένο ότι η «ανακατασκευή» της Γέφυρας την έκανε χειρότερη από πριν, αφού την κατέστησε ψυχρή και άχαρη που θα διώξει τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους που μαζεύονταν εκεί, ο Δήμαρχος έκρυψε το όνομα του, πραγματικά σπουδαίου Γάλλου μηχανικού, κατασκευαστή της ιστορικής Γέφυρας το 1888 και εγχάραξε πάνω της το όνομα του τυροκόμου… «ανακατασκευαστή» της!

    Ήταν ένα ανοσιούργημα της Δημοτικής Αρχής σε βάρος της Ιστορίας και του δημοσίου χώρου της πόλης μας. Πρόκειται για τη λογική Παπαστεργίου υπέρ της ιδιωτικοποίησης των πάντων!

Οι αντιδράσεις των πολιτών όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλές και πολυποίκιλες. Από αρθρογραφία και σχόλια μέχρι δυναμικές ενέργειες, όπως το κοκκίνισμα με μπογιά των επιγραφών της αυθαιρεσίας. Το μήνυμα ήταν σαφές. Αν δεν τις ξηλώσει και δεν τις πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή, που ασεβώς τις έστησε, θα τις αποσύρει η ίδια η κοινωνία!

    Ο κ. Παπαστεργίου είχε την «ευφυϊα» να πιάσει το αυστηρό μήνυμα που του απέστειλε η ενεργή Τρικαλινή κοινωνία και να υπαναχωρήσει, πριν οι λαϊκές αντιδράσεις γίνουν χιονοστιβάδα, δηλώνοντας ότι δεν θα ξανατοποθετήσει τις επιγραφές της ντροπής.

Βέβαια ο Δήμαρχος του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων και της ελίτ δεν πρόκειται ν’ αλλάξει μυαλά ούτε πολιτική. Γι’ αυτόπανηγυρίζουμε τη νίκη μας, αλλά παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δούμε τι άλλο μπορεί ίσως να σκαρφιστεί, για να μειώσει την ήττα του.

   Σε κάθε όμως περίπτωση, έχουμε την καταγραφή της πρώτης ήττας Παπαστεργίου απ’ την ενεργή κοινωνία και τα κινήματα, που αποτελούν την μόνη πραγματική αντιπολίτευση στα ανίερα αντιλαϊκά σχέδια της Δημοτικής Αρχής του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης