"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Η δυναστεία Μαράβα θα αφήσει εποχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα και στον τόπο μας έχουμε συνηθίσει το δαχτυλίδι να πηγαίνει πάντα σε κάποιο μέλος της οικογένειας του αρχηγού. Είναι μία κατάσταση η οποία λειτουργεί αποτελεσματικά εντός του συστήματος. Μη σας φανεί παράξενο αν ο Κώστας Μαράβας μετά από πέντε χρόνια δώσει το δαχτυλίδι στον γιο του Στέφανο. Ο Στέφανος ξέρει από εκλογές, κάθε φορά παραμονές εκλογών αλωνίζει πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια. Kάποιoι κακοί κάνουν λόγο και πάλι για Τρικαλινό Νεποτισμό, Ευνοιοκρατία, Οικογενειοκρατία, Φαβοριτισμό, Πατρωνία, Ρουσφέτι. Τις εκλογές στην Πύλη τις κάνουν για να δουν ποιος θα είναι δεύτερος. Τον πρώτο τον ξέρουν. Πρώτα ο άνθρωπος!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην εποχή μας πλέον δεν έχουμε Λόρδους, Κόμητες και Υποκόμητες, Βαρόνους και Μαρκήσιους, Ιππότες και λοιπό αρχοντολόι στις περισσότερες χώρες, δεν έχουμε πλέον και βασιλιάδες και πρίγκιπες και τα συναφή κληρονομικά προνόμια.

    Μπορεί να μην τα ‘χουμε όλα αυτά τα μεσαιωνικά βάρη και άλγη, έχουμε όμως κατάλοιπα. Ενα είδος φαινομένου πολιτικού αταβισμού αυτό της κληρονομικής αγυρτείας.
    Έτσι, εν μέσω… λατρευτικής αποθέωσης της αστικής, αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» – κομματοκρατίας – αρχηγοκρατίας, συχνότερα, απαστράπτουσα θέση κατέχει η οικογενειοκρατία!
    Στη διεθνή ορολογία επικρατεί ως νεποτισμός.
    Κι ακόμα, κι αυτός ο Μακιαβέλλι, έχει αφιερώσει ολόκληρο κεφάλαιο του «ΗΓΕΜΟΝΑ, χωρίς να παραλείπει να κάνει αναφορά και σ’ άλλα κεφάλαια, για τη δημοσιονομική διαχείριση.
    Λέει λοιπόν μεταξύ άλλων, πως «ο ηγεμόνας που θέλει να φαίνεται γενναιόδωρος – σε κάποια κατηγόρια των υπηκόων του – στο τέλος θ’ αναγκαστεί να καταπιέζει το λαό και να του επιβάλλει βαριά φορολογία (…).
    Η στάση του αυτή όμως θ’ αρχίσει να τον κάνει μισητό στους υπηκόους του».

    Ιδού και αποπροσανατολιστική νοοτροπία, ενός κατ’ εξοχήν ευνοιοκράτη.

  2. Έχουν μυαλό δεν είναι ξεσυλλόγιαστοι!
    Την υδρώνουν τη φανέλα στις εκλογές κι όχι μόνο. Ο κάθε πικραμένος ξέρει πως έχει ένα αποκούμπι.
    Τί άλλο θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; …λίγο κρασί, λίγο γουρνάδα και καμιά θηλιά λουκάνικο!

  3. Αντιγράφουν τις Δυναστείες και τις Μεγαλοοικογένειες των Τρικάλων καλέ…
    Μόνο στα Τρίκαλα θα υπάρχουν αυτές οι διαδοχές?

  4. Λάθος. Η αλήθεια είναι πως ο μικρός Μαράβας θα πάει για βουλευτής, όπως έκανε ο παππούς Λιούτας με τον Θανάση. Δημαρχίνα το 2028 στην Πύλη θα είναι η Χρύσα και αντιδημαρχίνα η Μάνη. Γεια σας…

  5. Τώρα διοικούν τα βόδια,όπου να είναι έρχεται και η σειρά από τα μοσχάρια… βέβαια υπάρχουν και δύο τσομπαναραίοι(Κουτσονάσιος και Παρθένης) που έχουν την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν δήμαρχοι στην Πύλη..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης