"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Η Καλαμπάκα σήμερα θυμίζει 1979-1980 με τους κομματάρχες της δεξιάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δημήτρης Γκανούλης

Πώς να καταναλώνεις τις τοπικές ειδήσεις που αφορούν Δήμαρχο ΘΟΔΩΡΗ ΑΛΕΚΟ και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ διατηρώντας παράλληλα την λογική σου.

Υπάρχουν τρόποι για να μπορέσουμε η όχι να εμπιστευτούμε μια είδηση;

Δυστυχώς εδώ και πριν λίγα χρόνια η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έχει ταχθεί με την πλουτοκρατία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σκοπός δεν μπορεί να είναι πλέον να προσπαθούμε να αλλάξουμε την γνώμη ο ένας του άλλου.

Μια ζωή ολόκληρη είχες ανθρώπους και συστήματα να σου λένε ποιος πρέπει είσαι, πως πρέπει να είσαι, τι να ακολουθείς , τι να κάνεις , που να πάς , που να μην τολμήσεις να πάς κ λ π .

Ποτέ δεν ένοιωσες ελεύθερος να πειραματιστείς να δοκιμάσεις να επιλέξεις πραγματικά εσύ και ταυτόχρονα να διατηρείς την αποδοχή , την αγάπη , την εμπιστοσύνη που είχες ανάγκη.

Όσο χρήσιμες και αληθινές πληροφορίες κι αν σου δώσει κάποιος , πάντα θα βρεις εκείνο το ένα που μπορείς να κρίνεις , για να απορρίψεις στη συνέχεια.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη πρακτική που αποδέχεσαι τα πάντα και τα υιοθετείς ως υποτελής ανίκανος να αντιληφθείς πέρα από την υποτέλεια σου.

Χρειάζεται τεράστια αυτοπειθαρχία αυτό-επίγνωση συνεχή επαγρύπνηση και ταπεινή μεγαλοπρέπεια για να μπορείς να επιλέγεις σε ότι συναντάς όπως και να φαίνεται αρχικά.

Άλλο πράγμα να κοιτάζεις δημαρχιακές υποθέσεις από την πλευρά των δημοτών και άλλη από την πλευρά των δημοσιογράφων.

Κάτι ανάλογο με αυτό που λέω εδώ και χρόνια: διαφορετικό πράγμα να εξετάζεις τις υποθέσεις της ψυχής από την πλευρά του Θεού και διαφορετικό από την πλευρά των υπηρετών του.

Τις βεβαιότητες να αμφισβητήσουν παγιωμένες απόψεις να προκαλέσουν θυμό να ανοίξουν το μυαλό
των συμπολιτών μου. Δεν το κρύβω υπήρχε λογοκρισία , το έβρισκα πάντα σαν πρόκληση .

Όταν έδειχνα την πλευρά ενός θέματος ο στόχος ήταν να μπορείς να υπολογίζεις και τις άλλες τρείς .

Η Καλαμπάκα σήμερα θυμίζει 1979-1980 με τους κομματάρχες τότε της δεξιάς να νοιώθουν παντοδύναμοι και στο απυρόβλητο, κάπως έτσι νοιώθουν και οι αυτόκλητοι τιμητές Μητσοτάκη, Αγοραστού , Μιχαλάκη και πάει λέγοντας .

Το τι έγινε τον Οκτώβρη το 1981 για τους νέους είναι παραποιημένο γιατί δεν έζησαν τα γεγονότα ,το τι θα γίνει σύντομα φαντάζει απερίγραπτο.

Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Αλλά ορισμένα συναισθήματα είναι ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι η ένταση με την οποία τα νοιώθουμε.

Ο άνθρωπος κατανοεί αυτό που βλέπει. Κάπου εδώ αποφασίζεις …. Προσπερνάς η ξαναδιαβάζεις έπειτα αποφασίζεις ξανά . Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης