"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Η οργή όλων μας θα μείνει και δεν θα σβήσει με τίποτα… – της Νατάσας Γρατσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα ξεκινήσω μ’ένα βασικό για μένα, ίσως και για πολλούς ερώτημα.

Κ. Πρωθυπουργέ είστε ανόητος ή δόλιος; Η΄ ένας ανόητα δόλιος;

Είναι ένα καθαρά ρητορικό ερώτημα στο οποίο μπορείς ν’απαντήσεις πολύ εύκολα αν σκεφτείς το γεγόνος ότι πολλές συμπτώσεις μαζί δεν είναι συμπτώσεις.

Όπως επίσης το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις και κάτι παραπάνω.

Στις 15 Ιουνίου, λοιπόν ο «πακιστανικός» αριθμός της ομάδας του Πρωθυπουργού, κ. Χαρδαλιάς μαζί με τον κ. Χρυσοχοίδη ανακοίνωναν ένα απίστευτο σχέδιο πυροπροστασίας με βασικούς πυλώνες του τον γρήγορο εντοπισμό και την άμεση απόκριση έχοντας ενισχυθεί ο στόλος αεροπυρόσβεσης με 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Ελπίζω να μην θέσατε ολόκληρο τον στόλο σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού.

Δύο μήνες μετά καίγεται η Αττική, η Εύβοια και τόσες άλλες περιοχές της χώρας με άπνοια ή μέχρι 2 μποφόρ ανέμους την στιγμή που οι δημοσιογραφίσκοι του πρωθυπουργού φωνάζουν για δυνατούς ανέμους και ο κόσμος υποστηρίζει ότι είχε άπνοια για να καταλήξει ο κ. Στραβελάκης του Σκάι λέγοντας ότι η άπνοια είναι σύμμαχος της φωτιάς και να κλείσει το θέμα της παρωδίας τους με μία ακόμη γελοιότητα και έναν ακόμη γελοίο δημοσιογράφο.

Γιατί κ. Χαρδαλιά και κ. Χρυσοχοίδη δεν λειτούργησε το καταπληκτικό σας σχέδιο?

Επίσης, κ. Πρωθυπουργέ μήπως να μην ανακοινώνεται διαρκώς τα επενδυτικά σας σχέδια σε όποια περιοχή επισκέπτεστε ή την βλέπετε με το πράσινο μάτι της ανάπτυξης;

Τον Ιούνιο πριν τις ανακοινώσεις για τον τέλειο αντιπυρικό σχεδιασμό , η Βασίλισσα της Ισπανίας μας επισκέφθηκε για να δηλώσει εκ μέρους όλου του κόσμου πόσο θαυμάζουν τον Πρωθυπουργό μας όταν την ίδια στιγμή ο τελευταίος σε ερώτηση που την απηύθυνε για τον αν έχει επισκεφθεί το Τατόι (με αναφορές στην ευρύτερη ζώνη Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου) μ’εκείνη να του απαντά πως δεν το έχει επισκεφθεί , συνέχισε λέγοντας της πως: «έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου.

Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο».

Το καλοκαίρι του 2020 μιλάει για επενδύσεις στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας όπου και δήλωνε με περισσό αυτοθαυμασμό ότι κάποια στιγμή θα καεί το δάσος οπότε καλά κάνουμε και το χτίζουμε. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τι έγινε μετά από λίγο καιρό. Είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Ας μην συνωμοσιολογούμε, είναι και οι κυβερνητικοί «πύρινοι» καιροί περίεργοι, και ας μείνουμε στα πραγματικά περιστατικά, τα οποία δεν αμφισβητούνται.

Διατάξεις που αφορούν το περιβάλλον έχουν περάσει από την Βουλή μέσω Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών του με απώτερο στόχο τις επενδύσεις. Και αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Ούτε είναι θεωρία συνωμοσίας ότι , ό, τι άφησε ο προκάτοχος του , ζωντανό έχεις βαλθεί να το κάψεις εργαλειοποιώντας τις δικές του φωτιές και υποτιμώντας τον πόνο όλων των Ελλήνων.

Γιατί αυτή την στιγμή πονάει όλη η Ελλάδα. Είτε έχει τυλιχτεί στις φλόγες είτε όχι.

Είναι μεγάλη ντροπή κύριοι της Βουλής, αναφέρομαι και στους 300 γιατί η οργή δεν έχει χρώμα σε τέτοιες στιγμές, «να μην μπορείτε να αποδώσετε αυτά που αρμόζουν στη σημαία που φοράτε». Ποια σημαία δηλαδή..Αυτή την έχετε κάψει προ πολλού και χορεύετε όλοι μαζί στις στάχτες της.

Και αφού ακριβώς δεν μπορείτε καλό θα ήταν να μας αδειάσετε την γωνιά γιατί η «φωτιά» δεν γνωρίζει ούτε χρώμα, ούτε πεποιθήσεις, ούτε κυβερνήσεις, ούτε αξιώματα.

Η «φωτιά» που έχετε βάλει σε όλα τα μέτωπα θα κάψει τα πάντα και θα μείνει κάτι που δεν θα σβήνει με τίποτα…η οργή όλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης