"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η Τρικαλινή υψίφωνος Νίνα Κουφοχρήστου στο BBC

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο 2023 είναι το έτος Κάλλας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της απόλυτης ντίβας της όπερας. Μέσα στην πληθώρα φετινών εκδηλώσεων υπήρξε έντονη η παρουσία της τρικαλινής σοπράνο.

Από το 2014, βραβευθείσα του διεθνούς διαγωνισμού λυρικού τραγουδιού GRAND PRIX MARIA CALLAS, η Νίνα Κουφοχρήστου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες που συνδέονται με το όνομα Κάλλας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ηρώδειο

Τον περασμένο Σεπτέμβρη τραγούδησε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Γκαλά Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση-αφιέρωμα στην Κάλλας.

Ερμήνευσε την αιθέρια και εμβληματική Σκηνή της τρέλας της Οφηλίας, κάνοντας και το ντεμπούτο της στο σημαντικό αυτό θέατρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και πολλών καλλιτεχνών διεθνούς ακτινοβολίας (Αγνή Μπάλτσα, Ρομπέρτο Αλάνια, Ντόρα Μπακοπούλου κ.α.)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι 4 εκλεκτές ερμηνεύτριες μίλησαν στο BBC και στην δημοσιογράφο Zeinab Badawi για το φαινόμενο Κάλλας, για το ντοκιμαντέρ “Callas at One Hundred” που προβλήθηκε πρόσφατα. Βίντεο- Ρεσιτάλ «Το Ρεπερτόριο που ποτέ δεν ακούσαμε».

Ακόμη συμμετέχει, μαζί με επτά ακόμη ελληνίδες τραγουδίστριες, στο Βίντεο-Ρεσιτάλ Ντοκουμέντο για τα ελληνικά χρόνια της Κάλλας, παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το οποίο γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2023. Την επιμέλεια έχει ο λυρικός τραγουδιστής και μουσικολόγος, μελετητής του έργου της Κάλλας Άρης Χριστοφέλλης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πρόκειται για το πληρέστερο ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τα νεανικά χρόνια της Κάλλας. Εκτός από πληροφορίες για τα πρώτα βήματά της στην όπερα, περιέχει εκτελέσεις του ρεπερτορίου που ερμήνευσε τότε, το οποίο δεν ηχογραφήθηκε και το οποίο δεν ξανατραγούδησε ποτέ κατά τη διάρκεια της μετέπειτα καριέρας της.

Το τρίωρο ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο δωρεάν στην GNO TV, στην ιστοσελίδα της Λυρικής Σκηνής. https://tv.nationalopera.gr/resital/to-repertorio-pou-pote-den-akousame-h-maria-kallas-stin-ellada-1937-1945/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης