"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.1 C
Trikala

“Θα σας κλείσουμε τη μουσική”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μέλος  της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης του ΜέΡΑ25

Κάθε έλεγχο έχει χάσει η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε σπασμωδικές και αλληλοαναιρούμενες κινήσεις μετρώντας αντιδράσεις. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται σπασμωδικά τη στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000, η κατάσταση στα νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι τραγική και το σύνολο των επιστημόνων προειδοποιεί για έκρηξη των κρουσμάτων  ακόμα και μέσα στις γιορτές προτείνοντας τη λήψη άμεσων και αυστηρότερων μέτρων.

Ενώ λοιπόν στην Ελλάδα οι ειδικοί προειδοποιούν για έξαρση της πανδημίας με 5ψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά, η κυβέρνηση επιλέγει πρώτα να γιορτάσει σε κλίμα εορταστικό την αλλαγή του χρόνου και μετά να εφαρμόσει μέτρα που θα έχουν κυρίως τιμωρητικό χαρακτήρα. Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κι ακόμη η κυβέρνηση συζητά για τη μουσική στα μαγαζιά, αντί για ουσιαστικά μέτρα όπως ενίσχυση του ΕΣΥ και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Πλεύρη νέα μέτρα λοιπόν για τη διαχείριση της πανδημίας εν όψει των γιορτών. Βέβαια, τα μέτρα θα είναι μεθεόρτια, αφού θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, κάνοντας ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην «χαλάσει» τις γιορτές, θέτοντας στον κεντρικό της άξονα την οικονομία με όποιο κόστος. Τι κι αν χθες το κοντέρ σημείωσε ρεκόρ κρουσμάτων πάνω από 9.000, με τον μεγαλύτερο ποτέ δείκτη θετικότητας (10%) και σήμερα αναμένεται διπλάσιος αριθμός, κοντά στις 20.000, παρ` όλα αυτά  τα μέτρα θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε αν δεν είμαστε καλά παιδιά, θα «υποχρεωθεί» ο υπουργός Υγείας, «να μας κλείσει την μουσική».

Ασφαλώς και είναι γνώριμος ο δρόμος των παλινωδιών και της αναποτελεσματικότητας που βαδίζει η κυβέρνηση, εντείνοντας τη σύγχυση και την ανησυχία τους πολίτες. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών και τη δική της παραδοχή πως η κατάσταση, απαιτεί νέα μέτρα, στην κυβέρνηση επιμένουν να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου που μεταθέτει τις ευθύνες της υγειονομικής τους «σταύρωσης» στους ίδιους τους πολίτες.

Είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αγορά της νυκτερινής διασκέδασης, όπου επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο πολιτικοί της φίλοι και σύμμαχοι, και σε καμία περίπτωση η υγεία των πολιτών. Για αυτό το λόγο προσανατολίζεται στην επιβολή νέων μέτρων μετά την 3η Ιανουαρίου, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως όσο παραμένει αδρανής, η κατάσταση που δημιουργείται θα απαιτήσει σύντομα ακόμα πιο δραστικά μέτρα με δυσβάστακτα  αποτελέσματα στην πραγματική και ουσιαστική οικονομία και όχι στους εμπόρους της νυκτερινής διασκέδασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης