"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Ιδιωτικά πανεπιστήμια – Με τις ψήφους ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο – Xiιλιάδες φοιτητές στους δρόμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητου, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος με τη σύσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Το νομοσχέδιο πέρασε με 159 ναι, ενώ τα όχι ήταν 129 και τα παρών 11.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έδρανα της κυβέρνησης στη Βουλή

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, πλην των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών». Παράλληλα, στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν άρθρα σε σχέση με τα δημόσια πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «ναι» σε 6 άρθρα και την τροπολογία για το επίδομα της φοιτητικής στέγης, καταψήφισε 131 και δήλωσε «παρών» σε 46.

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, ισχυριζόμενος ότι «το θεμέλιο αυτής της μεταρρύθμισης είναι η ανάταξη και ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι με τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων διεθνών πανεπιστημίων» .

Φοιτητές κρατούν πανό

 

Βροντερό «όχι» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων φώναξαν οι φοιτητές οι οποίοι από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής κατέκλισαν το κέντρο της Αθήνας κατά χιλιάδες, ενόψει της ψήφισης του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.Εδώ θα μείνουμε μέχρι το βραδάκι, έξω θα σε βγάλουμε Κυριάκο Πιερρακάκη», «στο Σύνταγμα θα μείνουμε μέχρι το καλοκαίρι ιδιωτικές σχολές ποτέ του δεν θα φέρει» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν στο Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης