"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Καλές γιορτές Ουντίλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξανά στο στέκι του έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στον Καρά Τεπέ, ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, μετανάστης στη Λέσβο από το Μπαγκλαντές. Μαζεύοντας τα καροτσάκια των πελατών έναντι λίγων νομισμάτων. Χρήματα για να ζήσουν τα επτά του παιδιά του κι η σύζυγος του πίσω στην πατρίδα του.
Ο Ουντίλ δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο στο νησί, ρατσιστική επίθεση αργά το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου από 29χρονο Έλληνα που δεν δεχόταν «ο μαύρος μετανάστης» να του ζητήσει να μην παρκάρει σε μια θέση προγραμματισμένη για ΑμΕΑ αφού έτσι κι αλλιώς το παρκινγκ ήταν άδειο. Κι όχι μόνο δεν το δεχόταν αλλά έβγαλε κι ένα λοστό από το πορτμπαγκάζ με το οποίο προσπάθησε να τον χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο Ουντίλ σήκωσε το χέρι του για να προστατεύσει το κεφάλι του (και τη ζωή του) και κατέληξε στο νοσοκομείο με βαρύ κάταγμα ωλένης. Εγχειρίστηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και πριν καλά καλά βγει από το νοσοκομείο επέστρεψε με το ένα χέρι στο γύψο στη θέση του, στον αγώνα για το μεροκάματο. Οι ανάγκες πολλές, η ανάγκη μεγάλη.
Για την ιστορία και μόνο σε βάρος του 29χρονους απαγγελθήκαν από τις αρχές της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, κατηγορίες; σε βαθμό κακουργήματος αλλά χωρίς καν να εξεταστεί το επιβαρυντικό στοιχεία της βίας με ενδεχόμενο ρατσιστικό κίνητρο. Και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση και με μόνους περιοριστικούς όρους την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κατά διαστήματα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Καλές γιορτές Ουντίλ.

Στρατής Μπαλάσκας

η εικόνα προφίλ του Stratis Balaskas, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γένι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης