"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να γίνει χωρίς επιτάξεις-Τα ασθενοφόρα κάνουν ουρά στον Ευαγγελισμό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια εικόνα που θα έπρεπε να βαρέσει καμπανάκι στους υπεύθυνους, να βρουν λύση, να κάνουν άμεση επίταξη των δομών της ιδιωτικής υγείας. Κανένας πόλεμος άλλωστε δεν μπορεί να γίνει χωρίς επιτάξεις. Και κανένας πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί αν δεν ανοίξει μέτωπο στους μαυραγορίτες και διάφορα αρπακτικά που περιμένουν στη γωνία, για να εκμεταλλευτούν και να βγάλουν κέρδος από την κατάσταση.

Η παρακάτω εικόνα έρχεται από τους υγειονομικούς του Ευαγγελισμού και δείχνει πόσο δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία και πόσο κρίσιμη η κατάσταση με δεκάδες ασθενείς να μένουν ουσιαστικά ξεκρέμαστοι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και υγειονομικών.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κανένα σύστημα υγείας, με επιτάξεις ή χωρίς, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια πανδημία, χωρίς περιορισμό κοινωνικών επαφών και συγκεντρώσεων πλήθους. Κάντε και μερικές πορείες ακόμη για τις επιτάξεις, ας μαζευτούμε σε μερικά σπίτια φίλων ακόμη, και θα έχουμε σύντομα εικόνες Βergamo και στην Ελλάδα…

  2. Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης χτυπάει κόκκινο, στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει το αριστερό κυρίως ακροατήριο, που από την αρχή της πανδημίας ζητάει επίταξη ιδιωτών.
    Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, αντίστοιχης βιαιότητας με την επίταξη, θα μιλούσαν για χούντα. Και οι οποίοι προτρέπουν συνεχώς τον λαό να βγει σε πορείες πχ για το δικαίωμα του Κουφοντίνα να επιλέγει κατάστημα κράτησης ή την δυνατότητα μιας μειοψηφίας φοιτητών να κάνουν κατάληψη όποτε γουστάρουν
    .
    Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η πανδημία κερδίζεται στην κοινωνία και όχι στα νοσοκομεία.
    Η στάση της κυβέρνησης είναι ακατανόητη ιδιαίτερα την περίοδο που δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες υγειονομικούς να μην έχουν εμβολιαστεί.

    Η επίταξη 100 ιατρών δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτων τίποτα.
    όπως ακριβώς δεν άλλαξε και η επίταξη ιδιωτικών κλινικών, όταν και για όσο έγινε.

  3. Nothingman, η “επίταξη” ιδιωτών που επιβάλλουν αυτοί που κάνουν την κυβέρνηση, αφορά λίγους και εκλεκτούς κλινικαρχες που θα εισπράξουν πολύ κρατικό χρήμα, βάζοντας οι κλινικαρχες απίστευτους ορους ότι 1) θα επιδοτηθούν οι δαπάνες της επίταξης και 2) θα επιλέξουν οι ίδιοι οι κλινικαρχες ποιοί ασθενείς θα πάνε στις κλινικές τους.
    Οι αριστεροί μιλούν για επίταξη χωρίς αποζημίωση και επιδότηση.
    Προσπαθήστε όσοι σχολιάζετε να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, επηρεασμένοι από τις κομματικές σας προτιμήσεις και ιδεολογικές βάσεις.
    Αν , δε, δεν γνωρίζετε, φροντίσετε να ενημερωνεστε και έπειτα να σχολιάζετε.

    • Δεν υπάρξει επίταξη χωρίς αποζημίωση σε αστική δημοκρατία. Αν κάποιοι της εξωκοινβουλευτικής αριστεράς έχουν φετιχ να ιδρύσουν λαϊκη δημοκρατία, ας καταφέρουν πρώτα να εκλέγουν στο κοινοβούλιο, πριν πουλήσουν αριστερό λαϊκισμό με ανεδαφικές προτάσεις….

      • Απάντηση στον κ. POLITIS.
        Ο αείμνηστος γείτονας μου, (θυμάμαι μόνο το παρατσούκλι του και από ευγένεια δεν το αναφέρω), το 1940 δήλωνε στο Ε9 του, μόνο το άλογο και το κάρο που πουλούσε προσανάμματα. Την 28η Οκτωβρίου έτρεξε πρώτος να το παραδώσει,(αν και γεννήθηκε στην απέναντι μεριά του Αιγαίου) και μετά ντύθηκε στο χακί, όλα τζάμπα. (Για την πατρίδα ρε γ@μώτο). Εάν διαβάσουμε το Ε9 των σημερινών ”επιστρατευομένων” θα μας πάρει η νύξ και ακόμα παραπέρα.
        Υ.Γ. Αγαπητέ κ. POLITIS,επιβάλλεται να διορθώσετε την Γραμματική και την Σύνταξη σας εάν θέλετε να κάμουμε διάλογο(τρόπος του λέγειν).

        • Είδες η αστική δημοκρατία? Αύξησε το εισόδημα των Ελλήνων από το 1940. Αν είχε επικρατήσει μεταπολεμικά η παράταξη υπέρ της λαϊκής δημοκρατίας, των δημεύσεων και της κολλεκτίβας, θα είχαμε την μοίρα της Αλβανίας…

          • Αγαπητέ κ. POLITIS.
            Θα επιτρέψω στον εαυτό μου(λόγω της …ημέρας, 200 χρόνια κλπ) μία αστραπιαία κάθοδο επιπέδων και θα σε απαντήσω ως εξής: Οι ”άλλοι” πήγαν όμως πρώτοι στο διάστημα με την αξέχαστη Λάικα, στις 3/11/1957.
            Υ.Γ. Ζάτς …Βαΐτσα!!!

            • Οι άλλοι που αναφέρεις δεν ήταν Έλληνες. Σε ότι αφορά τη συζήτηση ανταγωνισμού ΕΣΣΔ και ΗΠΑ, είναι γνωστό ιστορικά ποιοι έκαναν “νίκες προπαγάνδας”, πως ζούσαν οι δυο λαοί και τελικά ποιοί επικράτησαν.

          • Οι μαυραγορίτες, οι δοσίλογοι και όσοι εκμεταλλεύτηκαν την δυστυχία και την εξαθλίωση των συνανθρώπων τους, πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με το καθημερινό “αχ και βαχ”, με το άγχος την ανασφάλεια και την αγωνία.

    • Καλό θα ήταν απλά να λέγατε την αποψή σας, χωρίς να περιαυτολογεί τε για το πόσο καλά ενημερωμένος είστε.

      Εγώ λέω ότι η επιταξη 200 γιατρών ελάχιστα θα αλλάξει την πορεία την πανδημίας. Όπως και η επίταξη κλινικών που δε μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένη φροντίδα σε ασθενεις με covid. Γιατι πολύ απλά οι ιδιωτικες κλινικες λειτουργουν με προγραμματισμένα περιστατικά και οχι με επειγοντα όπως τα νοσοκομεία.

      Για το ότι η επίταξη δεν πρεπει να αποζημιωθεί δεν σχολιάζω καν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης