"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Καροτσέρη-καροτσέρη, ασ΄ το καμουτσίκι από το χέρι…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι καλοκαίρι, το μαρτυρούν τα κοντομάνικα των γυναικών και το χρώμα των …τσιπών. Ο υιός του Ωκεανού και της Τηθύος, ο Πηνειός, δεν λέει να ‘’χαμηλώσει’’.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη δαιμόνια φυλή που κατοικεί πέριξ του, να τον διασχίσει. Με την τεράστια ισχύ του …ενός (ζωντανού) ίππου, υπερνικά το εμπόδιο του νερού, εκτελώντας μεταφορές ανθρώπων και αγαθών. Το διαφημίζει εξ άλλου, στο πλαϊνό του μικρού κάρου. Με αυτόν τον τύπο οχήματος, θυμάμαι ότι κουβαλούσαν και οικοδομικά υλικά, όπως άμμο. Επίσης και καυσόξυλα.
Το πίσω μέρος άνοιγε για την εκφόρτωση και είχε ως μηχανισμό ανατροπής του φορτίου, την αφαίρεση ενός τάκου. Ένα ηρωικό όμοιο, είχε ‘’βάση’’ τον Προσφυγικό Συνοικισμό. Κάποτε, για τις ανάγκες ενός γάμου, μετετράπη σε …λεωφορείο (λεώς= λαός + φέρω).
Δύο τάβλες, ήσαν αρκετές για τη μεταφορά των φίλων του γαμπρού στο Μεγαλοχώρι. Το πρόβλημα υπήρξε στο γυρισμό, όταν οι επιβάτες, έμπλεοι …αιθυλικής αλκοόλης, αρνήθηκαν την κάθοδο ‘’άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία’’.
Απαυδισμένος ο μεταφορέας Ιωάννης, ολοκλήρωσε την αποστολή του. Αφαίρεσε τον τάκο και οι επιβαίνοντες κατέβηκαν αυτομάτως, ‘’υπακούοντες’’ στο νόμο του Ισαάκ Νεύτωνος.
Δημήτριος Τουφεξίδης
Υ.Γ. Συμπέρασμα: Είχε τη χάρη της η ζωή το 1963… (αναγραφόμενη χρονολογία της φωτογραφίας. Συνάμα, και της προβολής της ταινίας ‘’Χτυποκάρδια στο θρανίο’’, από όπου και το ομώνυμο με την επικεφαλίδα, τραγούδι)
TΡΙΚΑΛΑ ΣΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης