"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Καταγγελία της Εταιρείας ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από χρόνια λειτουργίας των Μυλων Χατζηκρανιωτη και μετά χρόνια προσωπικής προσφοράς στην οικονομική ζωή του Τύρναβου και της Θεσσαλίας, η ιστορία των Μυλων Χατζηκρανιωτη οδηγείται στο τέλος της με ευθύνη των πιστωτριων Εθνική , άλφα τράπεζα, και τράπεζα Πειραιώς.

Οι πιστωτριες τράπεζες, που υποτίθεται καλούνται να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία, επί χρόνια κωφευαν στις εκκλήσεις μας για αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας που ανερχόταν σε περίπου 10 εκ ευρώ, αρνούμενες την επιμήκυνση των δανειακών υποχρεώσεων της και μια λελογισμενη διαγραφή χρέους.

Αν και επί δεκαετίες εισέπραξαν από την εταιρία μας εκατομμύρια ευρώ σε τόκους και προμήθειες, σταθερά και πεισματικά αρνήθηκαν να βοηθήσουν την εταιρεία να ορθοποδήσει μέσα στις αδυσωπητες συνθήκες της δεκαετούς κρίσης.

Επανειλημμένα επικαλούνταν τις εξασφαλίσεις που είχαν στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και ζητούσαν πλήρη και ολοσχερη πληρωμή των απαιτήσεων τους.

Αναπόδραστα η εταιρεία οδηγήθηκε στα τέλη του 18 σε παύση πληρωμών και υποχρεωτικά σε αίτηση πτώχευσης, μέσω της οποίας ελπίζαμε να ικανοποιηθεί μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων της, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους και το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς .

Οι τράπεζες όμως επιστρατευσαν την περιφημη διαδικασία ειδικής διαχείρισης, με την πρόθεση δήθεν να επιτύχουν υψηλότερο τίμημα.

Τελικα προ ολίγων ημερών και μετά 17 μήνες διάρκειας της ειδικής διαχείρισης, οι ίδιες τράπεζες που αρνήθηκαν να διαγράψουν 20%εως 30%του χρέους της εταιρείας αποδείχτηκαν προσφορά για το εργοστάσιο της εταιρείας ύψους μόνο 1 εκατομμύριο Ευρώ περίπου από την εταιρεία Μύλοι Λουλη όταν μόνο οι απαιτησεις της εταιρείας κατά τρίτων ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και η αξία του εργοστασίου ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή μου, θέλω με όση δύναμη μου απομένει να καταγγείλω την σκανδαλώδη στάση των τραπεζών και των διοικήσεων τους και να καλέσω τον κ πρωθυπουργό αλλά και την δικαιοσύνη να επιληφθουν των συνθηκών εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μας έναντι πινάκιου φακής και να λάβουν μέτρα ώστε καμία άλλη επιχείρηση δεν θα υποστεί στο μέλλον τέτοια αδικαιολογητη από καθε σκοπιά απογυμνωση και λεηλασία της περιουσίας της..

ΘΩΜΑΣ ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΊΑ. ΥΙΟΊ ΕΥΡΙΠΊΔΟΥ ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ ΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης