"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Κατσικάκι «καπαμά» γεμιστό με κοκκινιστή μαγειρίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φροντίζετε να έχετε μια γάστρα μεγάλη για να χωρέσει ολόκληρο το κατσικάκι διπλωμένο χωρίς να το κόψετε. Πλένετε καλά το κατσικάκι μέσα έξω και το αφήνετε να στραγγίξει. Αφαιρείτε το κεφαλάκι, αν θέλετε, και το φυλάτε για σούπα. Με τη μύτη του μαχαιριού χαράζετε το κατσικάκι σε διάφορα σημεία τόσο βαθιά ώστε να χωράει ένα κομμάτι από σκόρδο. Μπήγετε το σκόρδο στις χαρακιές και αλείφετε όλο το κατσικάκι με το χυμό λεμονιού. Μετά το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε τη γέμιση με μαγειρίτσα: Ξεχωρίζετε τα εντόσθια της συκωταριάς και τα πλένετε καλά. Πλένετε καλά και τα έντερα και τα βουτάτε όλα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό. Στραγγίζετε καλά, ξεπλένετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν.

Τα ψιλοκόβετε και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο και, όταν μαραθούν, προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και τα έντερα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Διαλύετε το μισό ντοματοπολτό σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης