"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

ΚΙΝΑΛ Τρικάλων: Έλλειψη πολιτικής ηθικής και πολιτικής εντιμότητας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι αξιοσημείωτη η έλλειψη πολιτικής ηθικής και  πολιτικής εντιμότητας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να απαντήσουν σε ένα πολιτικό κείμενο της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και κυρίως να τοποθετηθούν για το πως θα λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο ως θεσμός, επιτίθενται προσωπικά στην γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι σύνηθες για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής όταν δυσκολεύονται να απαντήσουν πολιτικά.                                                     

Δεν ξεχνάμε τους προπηλακισμούς σε στελέχη μας ούτε τις απαξιωτικές τους εκφράσεις ούτε την προσπάθεια διαχωρισμού των στελεχών μας σε αρεστά και μη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (τοπικός και κεντρικός) δοκίμασε για πολύ καιρό την λογική του διαίρει και βασίλευε. Αυτή η σπέκουλα εξάντλησε τη δυναμική της.

Ας βρούνε πολιτικό αφήγημα, ας βρούνε απαντήσεις στα προβλήματα, ας βρούνε ακόμα και δικά τους συνθήματα κι ας πάψουν επιτέλους να πιθηκίζουν. Ας κάνουν επιτέλους αυτοκριτική για τις πολιτικές που άσκησαν επί  4,5 χρόνια κι ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η κ. Κασσοπούλου είναι γνωστή για τους αγώνες της, για την σταθερότητα της σε αρχές και αξίες και  δεν την αγγίζουν οι επιθέσεις τους. Παραιτήθηκε από την θέση της Διευθύντριας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση δέκα συναδέλφων της και απολύθηκε μαζί τους, όταν η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν  στήριξαν  τους απολυμένους, αλλά  η κυβέρνηση τους διάλεξε την πλευρά  του εργοδότη, στον αγώνα τους για διεκδίκηση δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Δυστυχώς για σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γνωριζόμαστε πολύ καλά σ΄ αυτό τον Νομό.

Όσο για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Τόσα χρόνια μέχρι προχθές ως ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχατε στις «θλιβερές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου» με την ίδια Διοίκηση και με οκτώ και δέκα και είκοσι άτομα και καμαρώνατε  μπροστά – μπροστά. Τώρα τί άλλαξε και συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ; Προφανώς ο καθένας οριοθετείται στα πλαίσια που κινείται.

Κι όταν αλλάζει πλεύση τόσο συχνά ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος στο τέλος τον «παίρνει ο άνεμος»

Στην σημερινή συγκυρία που η κυβέρνηση πράγματι επιτίθεται  στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων και ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Και το Εργατικό Κέντρο ήταν και παραμένει θεσμός του συνδικαλιστικού κινήματος και σπίτι των εργαζομένων. Εμείς θα στηρίξουμε την επαναλειτουργία του εργατικού Κέντρου και θα αγωνιστούμε για ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό μας. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο αντί να κρύβεστε πίσω από άλλα κόμματα.

Αν στον τοπικό Σύριζα μπερδεύονται, το παρόν δελτίο τύπου (όπως και τα προηγούμενα) υπογράφεται από το σύνολο των μελών της ΝΕ Τρικάλων.                                                                                      

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μα ποιος του τα γράφει επιτέλους αυτά που λέει? Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά. Όταν πρέπει ν απαντήσει στις αιτιάσεις της γραμματέως (…συμμετείχατε στις «θλιβερές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου» με την ίδια Διοίκηση και με οκτώ και δέκα και είκοσι άτομα και καμαρώνατε μπροστά – μπροστά. Τώρα τι άλλαξε?) δεν ακούσαμε λέξη. Και είναι πραγματικά απορία όλων μας. Τι έγινε φέτος και προσκολληθήκανε στις εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Να θυμηθούμε Πρωτομαγιές? να θυμηθούμε Πολυτεχνεία? και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που πρωί εκδήλωση ο λενας απόγευμα ο άλλος, 10πμ πορεία ο ένας 11.30 ο άλλος. Και αυτά που είπε ότι δεν ήταν εκδήλωση πορεία του ΠΑΜΕ αλλά όλων , καλά τώρα! αν κοιταζότανε, όλοι γνωστοί είμαστε εδώ, θα βλέπανε πόσοι ήταν του ενός και του άλλου. Ας είναι πιο προσεκτικοί αυτοί που τους τα γραφουνε

  2. Ως γνωστόν οι Συριζαίοι δεν αντέχουν να δέχονται οποιαδήποτε κριτική, γιατί πολύ απλά δεν έχουν αντίλογο.
    Τι να πουν άλλωστε και τι να υποστηρίξουν, που τα έχει κάνει όλα κωλοτούμπα ο αρχιψεύταρος πρόεδρός τους.
    Οπότε μη έχοντας άλλο τρόπο άμυνας στρέφονται σε προσωπικές επιθέσεις κατά όποιου τους θυμίζει ποιοι είναι.
    Μόνο που και έτσι κανείς δεν ξεχνά τα ψέματα με τα οποία κατέλαβαν την εξουσία και τις αθλιότητες με τις οποίες προσπαθούσαν να γαντζωθούν στις καρέκλες τους.
    Αφού δεν τους βγαίνει τους Συριζαίους η κεφαλαιοποίηση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, καθότι όπως αποδείχθηκε τα ψέματα τελείωσαν και ο Σύριζα όσες προοδευτικές συμμαχίες και να στήσει με το μεγάλο κομμάτι του κόσμου της κεντροαριστεράς έχει πάρει διαζύγιο από το 2015 και το χάσμα όλο και πιο πολύ βαθαίνει, έφτασαν τώρα να παριστάνουν την ουρά του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις για να μη μετρηθούν και φανεί η απήχησή τους.
    Αλλά οι ΚουΚουέδες φταίνε που είναι ψυχοπονιάρηδες και τους δέχονται αντί να τους κάνουν πέρα.

  3. Το είδαμε κι αυτό.
    Ο Σύριζα να καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι στην τελευταία διαδήλωση, προτίμησε το εργατικό κέντρο όπου μαζεύτηκαν καμία δεκαριά, απ’ την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
    Αυτοί τόσα χρόνια με ποιους διαδήλωναν παρέα;

  4. Τους βγήκε μια φορά τους Συριζαίους το προγκρομ επιθέσεων που είχαν κάνει στους Πασόκους το 2010-12, τότε που οι Πασόκοι δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν απ’ τα σπίτια τους και σου λένε “όσους δε θέλουν να συνταχθούν μαζί μας με το καλό (προοδευτική συμμαχία), πετροβολίστε τους”.
    Παλιά τους τέχνη κόσκινο.
    Για να δούμε θα τους βγει και δεύτερη φορά ο τσαμπουκάς τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης