"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Απογοήτευση για χιλιάδες επαγγελματίες “κλείδωσε” στο 60,16% το πρόγραμμα “ΑΝΑΣΑ” – Αγοραστός : Toν Ιανουάριο το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ 2

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Κλείδωσε” το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δικαιούχες είναι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και έχουν βαθμολογία άνω του 60,16% .

Μοιραία ο προϋπολογισμός του προγράμματος, το οποίο είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ, εξαντλήθηκε με την έγκριση 1.003 αιτήσεων.

Ο Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την αξιολόγηση ενώ η εντολή που έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να “τρέξουν” το νέο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ 2.

Είναι αλήθεια ότι η αρχική ανακούφιση για το πρόγραμμα «Ανάσα» μετατράπηκε σε απογοήτευση για χιλιάδες επαγγελματίες που έκαναν αίτηση και είδαν πως έχουν χαμηλή βαθμολογία και αποκλείονται από τη χρηματοδότηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου θα φέρει προς συζήτηση την έγκριση του προγράμματος ΑΝΑΣΑ 2 , ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο και ασφαλώς μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις» οι οποίες κινδυνεύουν με οικονομική «ασφυξία».

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζοντας τις οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχής μας εξαιτίας της πανδημίας του covid 19 είναι πρώτη περιφέρεια σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία της αξιολόγησης για το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ». Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό γιατί τώρα έχει ανάγκη τα χρήματα ο επιχειρηματίας. Γιατί κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Η ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση σώζει. Οφείλουμε στα προγράμματα να τηρούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης