"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Κλιμακώνει με απειλές η Άγκυρα: Οι Έλληνες να μάθουν κολύμπι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά την ελληνικότητα των νησιών του Αιγαίου, κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες και προχώρησε σε απειλές, λέγοντας ότι οι Έλληνες «καλό θα ήταν να ξέρουν να κολυμπούν, ίσως τους χρειαστεί».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στο Καστελόριζο, και στο ίδιο πνεύμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που από τη Νέα Υόρκη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε:

«Βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο», ενώ αμφισβήτησε το καθεστώς των νησιών λέγοντας ότι η Ελλάδα «στρατιωτικοποιεί νησιά κατά παράβαση των συνθηκών».

Και πρόσθεσε ότι αυτό δίνει στην Τουρκία «το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους».

Μάλιστα να προσπάθησε να πείσει ότι ενώ η Τουρκία έχει επιλέξει τον διάλογο και κάνει καλοπροαίρετες προσπάθειες, οι Έλληνες πολιτικοί τις αγνοούν και «συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους», δυσφημώντας την Τουρκία με «αβάσιμες συκοφαντίες που δεν εξηγούνται».

Προφανώς αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Κύπρο, είπε ότι ενώ η Άγκυρα κάνει εκκλήσεις για διαπραγμάτευση «για τη λύση των προβλημάτων, εκείνοι επίμονα αποφεύγουν τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι η πλευρά που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν να μετατρέψουν τα διμερή μας προβλήματα σε πρόβλημα Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

Επίσης, κατηγόρησε την Αθήνα ότι «προσπαθεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη με αναληθείς ισχυρισμούς για την Τουρκία σε κάθε σχετικό και άσχετο περιβάλλον. Κάνοντας αυτό, επιδεικνύουν μια ανήθικη και αντιδιπλωματική στάση».

Και πρόσθεσε ότι η η Τουρκία «είναι ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Στόχος μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και τη δίκαιη κατανομή κάθε πλούτου. Ωστόσο, έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες απόπειρες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Ας το ξέρουν αυτό».

Προφανής στόχος του Τούρκου υπουργού Άμυνας ήταν να απαντήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό, που από τη Νέα Υόρκη τόνισε ότι για την Ελλάδα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η απειλή της κυριαρχίας της, επισημαίνοντας ότι «δεν θα εκφοβιστεί από κανέναν». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους Τούρκους πολίτες ότι η Ελλάδα «δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα σας».

Επίθεση Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την Παρασκευή επιτέθηκε στις ΗΠΑ κατηγορώντας τες για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όταν πρόκειται να απαντήσουν στις ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, αλλά τις χαρακτήρισε «φυσικές», αν και αναφέρθηκε στην «άδικη επιρροή ορισμένων λόμπι» στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

«Με αυτά τα λόμπι να παίζουν, οι ΗΠΑ ακολουθούν μια προσέγγιση δύο μέτρων και δύο σταθμών έναντι της Τουρκίας σε ορισμένα ζητήματα», φέρνοντας ως παράδειγμα τις «εχθρικές», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο.

«Έφτασαν μέχρι του σημείου ραντάρ να κλειδώνει τα τουρκικά F-16 κατά τη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ. Λίγες μέρες αργότερα, τα τουρκικά αεροσκάφη κλειδώθηκαν ξανά με ραντάρ από τους πυραύλους S-300 στον διεθνή εναέριο χώρο», είπε επαναλαμβάνοντας κατηγορίες που έχει απορρίψει κατηγορηματικά η Αθήνα.

«Κανείς δεν μιλάει για αυτές τις προκλήσεις. Ακούμε μόνο για τις δικαιολογημένες απαντήσεις της Τουρκίας», είπε ο Τσαβούσογλου, που κατήγγειλε ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση: «Για παράδειγμα, ορθά εφαρμόζονται παρεκκλίσεις για την αγορά πυραύλων S-400 από την Ινδία, ενώ η Τουρκία υπάγεται στο CAATSA για την απόκτηση του ίδιου συστήματος. Τόνοι στρατιωτικού εξοπλισμού παρέχονται σε μια τρομοκρατική ομάδα στη Συρία, ενώ εμείς, ως σύμμαχος, υφιστάμεθα κυρώσεις», πρόσθεσε.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν θέλουμε πραγματικά να σταματήσουν να μας ζαλίζουν τα …ούμπαλα ο Ερντογάν , ο Ακάρ και ο υπερ-μπάρμπας της αντιπολίτευσης, δυνάμεθα να εκδώσουμε την εξής ανακοίνωση: Μογγόλοι, σας περιμένουμε μέχρι την τάδε, ημέρα ή νύκτα. Ειδάλλως είστε …γιουσουφάκια. Εάν τους αφήσουμε στο τροπάρι τους, είμαστε εμείς(γιουσουφάκια). Άι σιχτίρ, επιτέλους. Τα ίδια έλεγαν στο Ισραήλ, θα πάει τάχα ο Ερντογάν με μία φρεγάτα και θα…. Μόλις του είπανε, ”γύφτε σε περιμένουμε, έλα” το βούλωσε.
    Υ.Γ. Θα με πείτε δικαίως, ποιος περιμένεις να το πει αυτό; Ο Κούλης, ο Άδωνις, ο Χατζηδάκης, ο Δένδιας, ο Τσεκουράτος, ο Πλεύρης(το κομάντο), ο Σταϊκούρας, ο …Πικραμμένος, η Μενδώνη;

    • Παράκληση προς κ.κ Jim Riflevinegar, Trikalinos, Politis, “Δικαιωματιστες”, ΣΧΌΛΙΟ : Αν όλοι εσείς οι προαναφερθέντες, είστε υπέρ της λογικής και τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας, μην αναρτήσετε ξανά σχόλιο.
      Και μη με κατηγορήσετε ως αντιδημοκράτη, γιατί δεν μπορεί κάθε ακατάσχετη φλυαρία και ασύδοτη ασυναρτησία να χαρακτηρίζεται δημόσιος, ελεύθερος και δημοκρατικός διάλογος.

      • Εντάξει αγαπητέ, εγώ θα σε ακούσω. Περιμένω εναγωνίως την δική σου λογική και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Εάν όμως δεν το πράξεις, θα συνεχίσω. Ειδάλλως θα το κλείσει το ”μαγαζί” το trikkipress.
        Υ.Γ. Ένα(ς) είδοοοον.(με έμεινε από το πεδίο βολής, στο στρατό. Και εδώ οι πάντα άσχετοι γαλονάδες κάνανε λάθος. Η διαταγή έλεγε ”αναγνωρίσατε τους στόχους” οπότε έπρεπε να απαντήσεις, ένα έγνων, αόριστος του ρήματος οίδα= αναγνωρίζω).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης