"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24 C
Trikala

Κορωνοϊός: Πανδημία ή φιάσκο;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απρίλιος 2020. Η Γη έχει ήδη βάλει ταμπέλα “κλειστόν μέχρι νεοτέρας”. Μας επιβλήθηκε παγκόσμια καραντίνα ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19. Είναι όντως πανδημία; Τυχαίο γεγονός ή ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας;

Όλα τα δεδομένα σ΄αυτό το άρθρο τα έχω αντλήσει από πηγές που παραθέτω στο τέλος.

Ο ιός αυτός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει σχετικά μικρή θνητότητα (ποσοστό θανάτων ανά κρουσμάτων). Βέβαια είναι νωρίς για συμπεράσματα, γιατί απλά δεν υπάρχουν επαρκή αριθμητικά στοιχεία.

Έχει όμως μεγάλη μεταδοτικότητα. Ο ρυθμός είναι 2,5 που σημαίνει ότι από 1 άτομο θα μολυνθούν 400 άτομα σε ένα μήνα. Αντιθέτως η γρίπη έχει ρυθμό 1,2 που σημαίνει ότι από 1 άτομο θα μολυνθούν μόνο 15 άτομα σε ένα μήνα.

Παράλληλα έχει πολύ μεγάλη περίοδο επώασης. Θεωρείται ότι μπορεί να φτάσει τις 14 μέρες —ίσως και περισσότερο. Στον αντίποδα η γρίπη θα εμφανίσει τα πρώτα της συμπτώματα μέσα σε 4 ημέρες.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι κάποιος φορέας του ιού, για 14 μέρες δεν θα εμφανίζει συμπτώματα. Και κάθε μέρα που περνάει, θα κολλάει κι άλλα άτομα με τα οποία θα έρχεται σε επαφή. Μέχρι που θα εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα και θα κάτσει μόνος του σπίτι. Αλλά μέχρι τότε η ζημιά θα έχει ήδη γίνει, γιατί θα έχει μεταδώσει μόνος του τον ιό σε πάνω από 100 άτομα. Αντιθέτως, ένας φορέας της γρίπης θα κάτσει σπίτι μετά από 4 μέρες και θα χει προλάβει να μολύνει 2–3 άτομα μόνο. Η διαφορά είναι τρελή! 100 vs 3.

Η συμπεριφορά αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Ο κορωνοϊός πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη διασπορά με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αντισώματα σε αυτόν τον ιό είναι μηδαμινά, καθώς πρόκειται για νέο ιό. Αυτό σημαίνει ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων νοσεί ταυτόχρονα, τα συστήματα υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν (σ’ όλο τον κόσμο) και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας τεράστιος αριθμός θανάτων.

Έτσι, ενώ αυτός ο κορωνοϊός έχει μικρή θνητότητα, έχει όμως αρκετά μεγάλη θνησιμότητα (ποσοστό θανάτων ανά συνολικού πληθυσμού). Επιβεβαιώνεται δυστυχώς κάθε μέρα παντού στον κόσμο. Θεωρώ λοιπόν ότι ορθώς θεωρήθηκε ως πανδημία.

Για την ώρα, το μόνο σχέδιο που φαίνεται να ανακόπτει την ταχύτητα μετάδοσης του ιού είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός. Πολύ απλά, δεν πρέπει οι άνθρωποι να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Που σημαίνει ότι κλείνουν: καφέ, μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, σχολεία, συναυλίες, στάδια, πάρκα, παιδικές χαρές, παιδότοποι και γενικώς όλοι οι χώροι που μπορούν να παρευρεθούν πολλοί άνθρωποι σε μεγάλη πυκνότητα. Και μαζί με αυτές, κλείνουν (ή μισοδουλεύουν) και οι επιχειρήσεις δεύτερης γραμμής, οι υποστηρικτικές και προμηθευτικές, και ούτω καθ’ εξής.

Αποτέλεσμα αυτού δυστυχώς είναι η πολύ μεγάλη ζημιά στην οικονομία. Το χρήμα δεν κινείται, οι τζίροι μηδενίζονται, οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν, ο τουρισμός καταστρέφεται, οι παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί δείκτες καταρρέουν. Η οικονομική ζημιά του κάθε κράτους είναι τεράστια. Μόνο η Ελλάδα έχει ήδη ζημιά 4,7δις σε μόνο 2 μήνες. Κι αυτά περιλαμβάνουν μόνο τα άμεσα μέτρα στήριξης. Η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, όταν θα προστεθούν νέα μέτρα στήριξης, θα ανέβει η ανεργία, θα μειωθούν οι εισφορές φορολογουμένων, θα μειωθούν τα έσοδα ΦΠΑ κτλ, αποτέλεσμα της πάρα πολύ μειωμένης εμπορικής και τουριστικής κίνησης.

Μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Κι αυτή τη φορά με απρόβλεπτες προεκτάσεις (σε αντίθεση με την προηγούμενη κρίση). Τέτοιες μεγάλες οικονομικές κρίσεις η ιστορία λέει ότι οδηγούν σε μεγάλους πολέμους. Αν ήμασταν 100–200 χρόνια πίσω, όπου ο όρος “παγκοσμιοποίηση” θα ταν άγνωστος, θα ‘λεγα να πάρουμε τα όπλα και να περιμένουμε απόβαση. Όμως ακριβώς λόγω της παγκοσμιοποίησης, οι οικονομικές σχέσεις είναι τόσο πυκνές, αλληλένδετες και πολύπλοκες που δεν γνωρίζουν από σύνορα και κράτη. Έτσι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Στον αντίποδα, ο φαρμακευτικός κλάδος θα γνωρίσει άνθιση. Οι φαρμακευτικές που θα δημιουργήσουν ή θα προμηθεύσουν τα εμβόλια και τα φάρμακα θα αυξήσουν τις μετοχές τους κατά πολύ. Και λόγω αυτού θα θεωρηθούν εμμέσως ένοχες για την όλη πανδημία. Ή μήπως θεωρούνται ήδη; Θα το εξετάσουμε παρακάτω.

Λοιπόν μια νέα οικονομική καταστροφή επέρχεται. Αναρωτιέται κανείς, είναι λογικό να καταστραφούν εταιρίες, να πληγούν οικονομίες κρατών και να μπει σε ύφεση η παγκόσμια οικονομία μόνο και μόνο για να καταπολεμήσουμε έναν ιό;

Η απάντηση στο ερώτημα απαντιέται ήδη από τους ίδιους τους αρχηγούς κρατών. Ο πολιτικός βρίσκεται σε ένα άνευ προηγουμένου δίλημμα ανάμεσα σε πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά και σε πάρα πολλά φέρετρα. Απ’ ότι φαίνεται οι σύμβουλοι συνιστούν να θυσιαστεί η οικονομία, διότι διαφορετικά μπαίνει ταφόπλακα στην πολιτική του καριέρα. Τρανταχτό παράδειγμα: ο ΠΘ της Ελλάδας σε αντίθεση με τον ΠΘ της Αγγλίας.

Εν’ κατακλείδι, πιστεύω ότι ναι είναι μια πανδημία. Και θα έχουμε τεράστια οικονομική ζημιά από αυτό. Κι ο λόγος της οικονομικής ζημιάς είναι το ένστικτο επιβίωσης των πολιτικών. Ευτυχώς όμως για μας — αυτή τη φορά παίρνουν τη σωστή απόφαση, έστω για λάθος λόγο.

Είναι βιολογικός πόλεμος;

Φυσικά δεν είμαι σε θέση να πω αν είναι τυχαία μετάλλαξη άλλου κορωνοϊού. Ή αν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και ξέφυγε κατά λάθος. Ή αν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και ξέφυγε επίτηδες. Οι επιστήμονες λένε πως είναι τυχαία μετάλλαξη. Ας υποθέσουμε ότι είναι πληρωμένοι και δεν τους πιστεύουμε. Εγώ θα προσπαθήσω να το αναλύσω αλλιώς.

Κάθε πόλεμος που γίνεται, προκαλείται από κάποιον για να κερδίσει κάτι. Μπορεί να είναι πετρέλαιο, νερό, έδαφος, πολιτική επιρροή, αντιπερισπασμός κτλ. Σχεδόν πάντα όμως στην τελική έχει χρώμα χρήματος.

Αν υποθέσουμε ότι είναι μια βιολογική επίθεση. Ποιος επωφελείται από αυτό;

Κάποιο κράτος; Οι ΗΠΑ; Όλα τα κράτη μπαίνουν σε βαθιά ύφεση. Η οικονομική καταστροφή είναι παγκόσμια. Οι ΗΠΑ μετράνε ήδη 2000 νεκρούς την ημέρα. Να υπενθυμίσω ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους επέφερε 3000 θανάτους άπαξ. Η οικονομική ζημιά είναι ήδη τεράστια. Τα μόνα κράτη που μπορώ να σκεφτώ ως επωφελούμενα από αυτήν την κατάσταση είναι απόλυτα, απομονωμένα καθεστώτα, πχ Βόρεια Κορέα. Μόνο ένα τέτοιο απομονωμένο κράτος μπορεί ίσως να έχει κάποιο όφελος από μια τέτοια επίθεση. Διότι η οικονομία του επηρεάζεται ελάχιστα, ενώ η παγκόσμια οικονομία καταρρέει.

Φαρμακευτικές εταιρίες; Ναι, θα βγάλουν λεφτά. Πολλά λεφτά. Τόσα ώστε να δικαιολογούν την καταστροφή του κόσμου; Δηλαδή η πρόσθεση ενός ακόμα εμβολίου στη μεγάλη φαρέτρα φαρμάκων, αντιβιωτικών, εμβολίων, καλλυντικών κτλ, θα έχει τόσο τεράστιο κέρδος που συμφέρει η καταστροφή του κόσμου; Δεν νομίζω. Διότι όσο πιο πολλά παιδιά γεννιούνται, τόσο πιο πολλά εμβόλια πουλάνε. Η παγκόσμια οικονομική ζημιά θα έχει άμεση συνέπεια στη μείωση γεννήσεων, άρα άμεση μείωση πώλησης εμβολίων. Κι έστω ότι όντως μια τρελή φαρμακευτική κρύβεται πίσω από αυτό. Κι έστω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον κάποιο πουλάκι αρχίσει να μιλάει. Το πρόβλημα είναι ότι η φαρμακευτική δεν θα βρει κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση να την καλύψει. Γιατί αυτή τη φορά η φαρμακευτική θα έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική και πολιτική ζημιά. Εις βάρος των κυβερνήσεων. Και ο κόσμος όλος θα ψοφά λυσσασμένα για εξιλαστήριο θύμα. Θα είναι βούτυρο στο ψωμί της οποιαδήποτε τυχερής κυβέρνησης που θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον αυτής της φαρμακευτικής.

Λέσχες Ιλουμινάτι, Μασόνοι, Εβραίοι, κτλ. Υπάρχουν, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αυτές οι λέσχες. Όπως υπάρχουν κι άλλες λέσχες, πχ χαρτοπαικτικές και σκακιού. Και τι κάνουν λοιπόν; Συσκέπτονται πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους, νέες συμμαχίες, trusts, νέα projects κτλ. Το ότι συσκέπτονται και κάνουν brainstorming δεν σημαίνει ότι τα βάζουν όλα σε εφαρμογή. Ούτε φυσικά σημαίνει ότι οργανώνουν την ολική καταστροφή του κόσμου ώστε να πάει η λέσχη στον Άρη να μας βλέπει να καιγόμαστε κι αυτοί να γελάνε. Κάποια σχέδια λοιπόν τα θέτουν σε εφαρμογή, όπως μονοπώλιο πετρελαίων, μονοπώλιο σπόρων (monsanto), εξαγορά πολιτικών και ολόκληρων κρατών μέσω δανείων κτλ. Τελικός στόχος το οικονομικό κέρδος. Και η ερώτησή μου είναι: σε τι επωφελούνται από την παγκόσμια οικονομική καταστροφή; Όταν οι μετοχές των πάντων καταρρέουν, μαζί και οι δικές τους; Όταν όλο αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες που δεν είναι καν στο χέρι τους; Όταν μπορεί να οδηγήσει σε εξεγέρσεις; Σε απόσχιση κρατών από την ΕΕ; Σε οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας; Σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια; Όλα αυτά είναι απρόβλεπτα. Και σίγουρα όλοι αυτοί οι Ιλουμινάτι θέλουν να έχουν τον κόσμο υπό έλεγχο. Όχι σε χάος.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Άκουσα αυτή τη θεωρία πρόσφατα. Ότι όλο αυτό “το πανηγύρι” γίνεται ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των ηλικιωμένων. Γιατί απλά κανένα συνταξιοδοτικό σύστημα παγκοσμίως δεν αντέχει πια. Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια. Τότε γιατί η καραντίνα; Γιατί κλειδώνουμε τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους; Αν το σχέδιο είναι να μειωθεί ο πληθυσμός των ηλικιωμένων, θα ‘πρεπε να τους στέλναμε σε εκδρομές ΚΑΠΙ όλους μαζί. Αντ’ αυτού, η προτεινόμενη λύση είναι η καραντίνα, καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας, να χαθούν πολλά τρισεκατομμύρια, να πέσουν κυβερνήσεις κι άλλες απρόβλεπτες συνέπειες για … αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού; Όχι απλά δεν στέκει λογικά, οικονομικά, μαθηματικά και πολιτικά. Ούτε για ταινία δεν κάνει. Σόρρυ.

Αποπροσανατολισμός. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο ιός εμφυτεύτηκε επίτηδες ώστε να κλειστούμε σπίτια μας, τρομαγμένοι και να μην δούμε κάτι άλλο που συντρέχει. Ένας αντιπερισπασμός για έναν άλλο πόλεμο που μαίνεται. Και η ερώτησή μου είναι: Δημιουργείς ζημιά πολλών τρισεκατομμυρίων μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό; Δηλαδή το κέρδος στο τέλος πόσο θα είναι; Τετράκις εκατομμύρια; Πεντάκις; Και ποιος είναι τελικά αυτός ο σκιερός πόλεμος; Μόνο κάτι βαρύγδουπες προτάσεις έχω δει όπως “νέα τάξη πραγμάτων”, “το δολάριο θα εξαφανιστεί σύντομα”, “παγκόσμια γκετοποίηση”, “έλεγχος της μάζας” κτλ. Συνήθως τέτοια κείμενα έχουν ωραίους τίτλους, αλλά χαοτικά δομημένο περιεχόμενο με άσχετες μεταξύ τους αναφορές, που μπερδεύει και αδυνατεί να συνδέσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα γεγονός με το άλλο, δημιουργεί σύγχυση στον αναγνώστη και φυσικά καμία σχέση δεν έχουν τα δεδομένα με την πανδημία και με τον τίτλο. Και φυσικά αυτός είναι ο σκοπός.

Έλεγχος του κόσμου όλου με μικροτσίπ. Η θεωρία λέει ότι όλα αυτά συμβαίνουν ώστε να γίνει μαζικός εμβολιασμός και μαζί με αυτόν εμφύτευση μικροτσίπ ώστε να ξέρουν ποιοι έχουν κάνει το εμβόλιο και ποιοι όχι. Αλλά υπάρχει ένα υποχθόνιο σχέδιο από πίσω. Το μικροτσίπ εκτός αυτού, ελέγχει και τις ζωτικές λειτουργίες και ίσως και τη σκέψη. Αυτό μάλιστα, θα ήταν πολύ καλή ιδέα για ταινία, αν και νομίζω έχει ήδη γυριστεί. Και άντε στις ΗΠΑ. Άντε και στης ΕΕ. Μα και στην Μποτσουάνα έχουν το ίδιο σχέδιο με μικροτσίπ; Στην πραγματικότητα όμως, έχω πάλι το ίδιο ερώτημα. Τόσα πεταμένα τρισεκατομμύρια, κυβερνήσεις να κλυδωνίζονται απλά για να μας πείσουν να βάλουμε μικροτσίπ; Που δεν θα μας πείσουν. Αλλά λέμε τώρα. Γιατί; Τόσο σκράπες στο μάρκετινγκ είναι; Υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο. Και μάλιστα με κέρδος εκατομμυρίων, όχι με χασούρα τρισεκατομμυρίων. Και θα γίνει στο μέλλον σίγουρα. Βλέπε internet of things, augmented reality, κτλ. Δεν χρειάζεται λοιπόν να καταστρέψουμε τον κόσμο για κάτι που μπορεί να γίνει αναίμακτα και που θα γίνει σίγουρα στο μέλλον. Και γιατί δεν το ξεκινούν πρώτα σε μια μικρή κοινωνία ή χώρα; Με το αζημίωτο φυσικά. Έστω για beta testing; Θα πάνε με τη μία στη μαζική παραγωγή χωρίς δοκιμή; Φανταστείτε να έχουν κάνει όλη αυτή τη φασαρία, να μας βάλουν μαζικά τσιπάκια και μετά … ν’ ανακαλύψουν ότι το τσιπ έχει bug. Holy shit. Άντε πάλι απ’ την αρχή.

5G και κορωνοϊός. Yπάρχει θεωρία σύμφωνα με την οποία η τεχνολογία της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας 5G ευθύνεται για τη διασπορά του κορωνοϊού. Όχι για τη δημιουργία του, αλλά για τη διασπορά του. Κι αυτό διότι προκαλείται ζημιά στο ανοσοποιητικό σύστημα όσων εκτίθενται στην ακτινοβολία 5G. Εάν όντως ισχύει αυτό, τότε γιατί μόνο ο κορωνοϊός covid-19 έχει έξαρση; Γιατί όχι και ο SARS, η κοινή γρίπη κι όλες οι μορφές της (πχ H1N1), HIV (aids), λύσσα, ευλογιά, ιός Ρότα, και διάφορες ιώσεις;

Τέλος υπάρχει η δήλωση ότι μέσω της καραντίνας και της οικονομικής καταστροφής, γίνεται πλιάτσικο στα εργασιακά δικαιώματα, συμπίεση μισθών, μειώσεις συντάξεων κτλ. Το ότι η κατάσταση αυτή προσφέρει έδαφος για τέτοιες φιλελεύθερες πολιτικές, δεν σημαίνει επ΄ ουδενί ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε επίτηδες για να μπουν σε εφαρμογή αυτές οι πολιτικές. Μην μπερδεύουμε το cause με το effect.

Δεν πιστεύω λοιπόν σε καμία θεωρία συνωμοσίας ή τέλος πάντων ότι όλο αυτό είναι φτιαχτό επίτηδες. Γιατί απλά δεν βλέπω κανέναν κερδισμένο από αυτήν την υπόθεση.

Και τι είναι λοιπόν; Tυχαία μετάλλαξη;

Μια θεωρία που έχω διαβάσει βασίζεται στον “κύκλο ζωής” του κάθε ιού σε κάθε διαφορετικό οργανισμό. Ένας ιός Χ είναι ακίνδυνος για μια πολική αρκούδα με περίοδο επώασης 14 μέρες. Ταυτόχρονα, μια παραλλαγή του Χ, έστω ο Χ2 είναι θανατηφόρος για το λιοντάρι με περίοδο επώασης 5 μέρες.

Σε κανονικές συνθήκες στη γη, ένα λιοντάρι δεν συναντά ποτέ μια πολική αρκούδα. Έτσι δεν πρόκειται να γίνει καμία μίξη. Ο άνθρωπος όμως, τα φέρνει κοντά. Έτσι αν ένα λιοντάρι που νοσεί από Χ2 έρθει σε επαφή με μια αρκούδα που έχει Χ, τότε, καθώς το ανοσοποιητικό του λιονταριού που είναι ήδη πεσμένο, το Χ μαζί με το Χ2 αναπτύσσονται ταυτόχρονα μέσα στο σώμα του. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να δημιουργηθεί το Χ3. Το οποίο να είναι θανατηφόρο και για το λιοντάρι και για την πολική αρκούδα και με περίοδο επώασης τις 14 μέρες. Εκρηκτικό κοκτέιλ! Επιστημονικά ονομάζεται “antigenic shift”.

Κάπως έτσι. Ίσως να μην το εξηγώ καλά. Βιολόγος δεν είμαι. Αλλά το ρεζουμέ της θεωρίας είναι ότι έγινε μετάλλαξη μέσω άρρωστων ζώων που δεν ήταν γραφτό να έρθουν σε επαφή. Εμένα μου ακούγεται λογικό πάντως.

Μήπως παίχτηκε μαλακία τελικά;

Η θεωρία που εγώ πιστεύω είναι ότι ο ιός ξέφυγε κατά λάθος από εργαστήριο. Μην με ρωτήσετε τι κάνει ένας τέτοιος θανατηφόρος ιός σε ένα εργαστήριο. Αυτό ακριβώς κάνουν στα εργαστήρια. Έρευνα και πειράματα. Δημιουργούν νέους ιούς και τους μελετούν. Συνεχώς. Για καλό σκοπό και για κακό σκοπό. Χωρίς αυτά όμως, δεν θα είχαμε φάρμακα, αντιβιωτικά, εμβόλια, και ένα σορό άλλα επιτεύγματα της επιστήμης που έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμο κι έχουν αυξήσει το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως σε πολύ υψηλά νούμερα. Αδιανόητα πριν από 100, 200 χρόνια. Για να φτιάξουν λοιπόν όλα αυτά τα φάρμακα που τα θεωρούμε δεδομένα πλέον, που πάμε απλά στο φαρμακείο και τα αγοράζουμε, έχουν γίνει άπειρα πειράματα. Κάτω από πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αλλά μια φορά θα γίνει το λάθος. Πάρτε ως παράδειγμα τα πυρηνικά εργοστάσια. Έχουμε χιλιάδες στη γη. Που ασταμάτητα λειτουργούν. Και μέσα σε 25 ακριβώς χρόνια είχαμε 2 θανάσιμα συμβάντα με χείριστες συνέπειες. Το δεύτερο ήταν στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την έρευνα, αιτία ήταν η ανθρώπινη ολιγωρία της αντίστοιχης ΔΕΗ στο Τόκυο κι αφορμή ο σεισμός και το τσουνάμι που χτύπησε. Η μαλακία πάντως έγινε. Σίγουρα όχι σκόπιμα. Γιατί λοιπόν να μην έχει γίνει αντίστοιχη μη σκόπιμη μαλακία σε βιολογικό εργαστήριο;

Εν κατακλείδι

Σίγουρα πολλοί επωφελούνται της κατάστασης. Κάποιες εταιρίες θα βγάλουν πολλά λεφτά. Κάποιες κυβερνήσεις θα εφαρμόσουν σκληρές φιλελεύθερες πολιτικές. Κάποια κράτη μπορεί να βρουν αφορμή για οικονομικό ή συμβατικό πόλεμο. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν σημαίνει, ότι όλοι οι παραπάνω είναι οι αρχιτέκτονες του κακού. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτοί σπείραν τον ιό. Απλά επωφελούνται της κατάστασης. Τόσο απλά. Συμβαίνει πάντα σε κάθε περίσταση.

Γενικά, θα μπορούσε να ξεφύγει από δοκιμές σε βιολογικό εργαστήρι, χωρίς πρόθεση, αλλά φαίνεται αδιανόητο κάποιος — οποιοσδήποτε — να το έκανε επίτηδες, αφού η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να ελεγχθεί. Προκαλείς κάτι όταν το ελέγχεις, για να πλήξεις συγκεκριμένους “εχθρούς”.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να βλέπουμε μάγισσες. Ας μείνουμε μέσα σπίτι μας και να ευχόμαστε οι καλοί επιστήμονες να βρουν το φάρμακο και το εμβόλιο γρήγορα, να γυρίσουμε στις δουλειές μας και να ξαναδούμε τους φίλους μας από κοντά. Και να έχουμε να λέμε ιστορίες στα εγγόνια μας στο μέλλον.

Ivan Ioannis Stragalis

Ivan Ioannis Stragalis


Links

  1. Coronavirus (COVID-19) Mortality Rate — worldometers
  2. Coronavirus death rate may be lower than previously thought — livescience
  3. COVID-19 basics — Harvard Medical School
  4. COVID-19 FAQ — nsw.gov.au
  5. Coronavirus Disease 2019 vs. the Flu — Johns Hopkins Medicine
  6. Q & A on COVID-19 — European Centre for Disease Prevention and Control
  7. New coronavirus vs. flu — medicalnewstoday.com
  8. How Fast Does a Virus Spread? Let’s Do the Math — wired.com
  9. How The COVID-19 Coronavirus Pandemic Is Impacting Rural America — Forbes
  10. Coronavirus Could Cost the Global Economy $2.7 Trillion — Bloomberg
  11. UN calls for $2.5 trillion coronavirus crisis package for developing countries — united nations
  12. Κορονοϊός: Νέα οικονομικά μέτρα — ΕΡΤ
  13. How coronavirus mutations can track its spread — and disprove conspiracies — National Geographic
  14. The proximal origin of SARS-CoV-2 — nature.com
  15. Antigenic shift — wikipedia
  16. Lessons Learned from the Fukushima Nuclear Accident for Improving Safety of U.S. Nuclear Plants — National Center for Biotechnology Information

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν κάτι το ελέγχεις,δεν κλείνεις τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Επομένως, αυτός ή αυτοί που αφήσανε τον ιό να ξεφύγει,το κάνανε γνωρίζοντας πως θα κινηθεί ανεξέλεγκτα, έχοντας θεωρώ, έτοιμο και το φάρμακο και το εμβόλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης