"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.1 C
Trikala

Κυριαρχία των πολιτικών τζακιών στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν η χώρα αποτελεί μοναδική περίπτωση για δυτικού τύπο Δημοκρατία, που τις τελευταίες δεκαετίες κυβερνήθηκε από τρεις ουσιαστικά οικογένειες (Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή), τα Τρίκαλα μετά τη μεταπολίτευση πρωτοπορούν και σ` αυτόν το τομέα.

Η οικογενειοκρατία αποτελεί κύριο συστατικό του δημοσίου βίου της περιοχής που σαφώς οφείλεται στη πολιτική καθυστέρηση και Δημοκρατική ανωριμότητα του εκλογικού σώματος.

Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει τον αστικό μύθο που περιβάλλει γόνο πολιτικής οικογένειας γειτονικού νομού, που αναφέρει ότι κληρονόμησε από το πατέρα του 15.000 βόδια (ψηφοφόρους – πελάτες) .

Βέβαια σε μία Δημοκρατία καθείς έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τη ψήφο των συμπολιτών του.

Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι η πολιτική τέχνη και ικανότητα απαιτεί έμφυτο ταλέντο, δεν μεταβιβάζεται και ούτε κληρονομείται, η κυριαρχία στη πολιτική ζωή του νομού του νεποτισμού αποτελεί σαφώς νοσηρό φαινόμενο. 

Εν κατακλείδι ο κυρίαρχος λαός οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτός διαμορφώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκπροσώπων του(αυτοδιοικητικών- κοινοβουλευτικών) και μόνο αυτός φέρει την ευθύνη για τις επιλογές του.


Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης