"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Κων. Λούλης: Επιστροφή από το «παράθυρο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο φιλοχουντικός, πρώην Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, με το ανύπαρκτο πτυχίο, επιστρέφει από την «πίσω πόρτα» στο υπουργείο που διέπρεψε αναλαμβάνοντας «ειδικός σύμβουλος» για την στρατηγική επέκταση του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Λούλης που πρόσφατα παραιτήθηκε ύστερα και από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» επιστρέφει μέσω της ιδιότητας του μετακλητού, στο υπουργείο Τουρισμού, για χρονικό διάστημα ενός έτους χωρίς να λαμβάνει μισθό.ADVERTISING

Θυμίζουμε πως ο αποπεμφθείς γ.γ. Τουρισμού και πρ. ταμίας του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για το ανύπαρκτο πανεπιστημιακό πτυχίο του και τη συμπάθειά του στη χούντα.

Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο με μια απόφαση που καθυστέρησε τουλάχιστον δύο μήνες, την περίοδο δηλαδή που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λούλης δεν είχε το απαιτούμενο πανεπιστημιακό πτυχίο που όριζε ο νόμος για τη θέση του γενικού γραμματέα.

Με την πρόσληψή του, επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού στο πλευρό του υπουργού Χάρη Θεοχάρη με «ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές».

Το βιβλίο του κ. Λούλη

H «Εφημερίδα των Συντακτών« είχε αναδείξει το σκανδαλώδες βιβλίο του κ. Λούλη με τους ύμνους στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη χούντα («Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα», εκδόσεις Ψυχογιός), το οποίο βέβαια δεν αποτελεί κάποιο συγγραφικό πόνημα της νιότης του, αλλά εκδόθηκε το 2015 και μάλιστα αρχικά από τις εκδόσεις «Historia» οι οποίες ειδικεύονται σε βιβλία «αποκατάστασης» των χουντικών όπως και των δωσιλόγων της Κατοχής.

Οπως έχουμε αποδείξει με συγκεκριμένα αποσπάσματα (βλ. «Εφ.Συν.» 27.7.2019, «H χούντα επιστρέφει στον τουρισμό»), το βιβλίο αυτό, το οποίο επιχειρεί να σχετικοποιήσει τα δεινά της δικτατορίας και υιοθετεί τη γνωστή προπαγάνδα των χουντικών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν ήταν μια ατυχής στιγμή ενός αλευροβιομήχανου που φιλοδόξησε να γίνει ιστορικός, αλλά μια συνειδητή απόπειρα εξωραϊσμού της χούντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης