"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.9 C
Trikala

Κ. Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2023

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αύριο το πρωί, επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο. «Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε. Παράλληλα, ελπίζει ότι από τον Μάιο θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιπλέον, προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγάλη, όπως υπογράμμισε. «1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει», είπε. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε λεπτομερώς και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, η οποία θα συντελεστεί μέσω μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα εισέρχονται μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει», τόνισε. 

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης