"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.5 C
Trikala

Λάρισα – Κινηματογραφική ληστεία στην εθνική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βγαλμένη από τον κινηματογράφο ήταν η ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό, με θύμα έναν 45χρονο οδηγό φορτηγού, τον οποίο λήστεψαν άγνωστοι άνδρες αφού πρώτα τον ξυλοκόπησαν.

Οι τέσσερις ληστές – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο προσπέρασαν το φορτηγό και στη συνέχεια, μειώνοντας ταχύτητα, «έκλεισαν» τον δρόμο στον φορτηγατζή. Δύο από αυτούς κατέβασαν με τη βία τον 45χρονο Ρουμάνο υπήκοο από το φορτηγό που οδηγούσε και, ρίχνοντάς τον στην άσφαλτο, τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα για να του κλέψουν, μεταξύ άλλων, 350 ευρώ και 300 Λέι Ρουμανίας αλλά και προσωπικά αντικείμενα. Χωρίς ωστόσο να αγγίξουν το φορτίο, τα τσιγάρα που μετέφερε το φορτηγό, από τη Ρουμανία στην Αθήνα.

Ο 45χρονος φορτηγατζής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έστησε «μπλόκα» για τον εντοπισμό ενός σκούρου, μπλε ή μαύρου – σύμφωνα με πληροφορίες – επιβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι 4 ληστές.

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ

Η πρωτοφανής για τα τοπικά χρονικά ληστεία, σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης, την ώρα που το φορτηγό βγήκε από τη νέα εθνική οδό (ΠΑΘΕ) στην πρώτη έξοδο προς Λάρισα για να εισέλθει στην παλαιά εθνική οδό.

Το επιβατικό αυτοκίνητο λοιπόν, στο οποίο επέβαιναν οι 4 ληστές, προσπέρασε αρχικά το φορτηγό και στη συνέχεια άρχισε να μειώνει ταχύτητα, κλείνοντας έτσι τον δρόμο στον φορτηγατζή.

Ο 45χρονος Ρουμάνος οδηγός απορώντας για τη στάση του προπορευόμενου οδηγού χρειάσθηκε να ακινητοποιήσει το φορτηγό, μάρκας «RENAULT», για να αιφνιδιασθεί για δεύτερη φορά, όταν από το επιβατικό αυτοκίνητο, κατέβηκαν δύο άνδρες που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες («full face») για να μην αναγνωρισθούν τα χαρακτηριστικά τους.

ΓΡΟΘΙΕΣ

Οι δύο ληστές, άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού και με τη βία έβγαλαν από την καμπίνα τον 45χρονο οδηγό. Χωρίς να διστάσουν, έριξαν τον οδηγό στον δρόμο και – σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. – άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα του, τραυματίζοντάς τον.

Στη συνέχεια από την καμπίνα του φορτηγού, έκλεψαν 350 ευρώ και 300 Λέι Ρουμανίας, το κινητό του τηλέφωνο, έναν φορητό υπολογιστή και τσιγάρα, χωρίς ωστόσο να αγγίξουν το φορτίο. Με διερχόμενους οδηγούς, να ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ., ότι στον δρόμο… είναι ξαπλωμένος ένας άνδρας.

Οι ληστές διέφυγαν στη συνέχεια με την ΕΛ.ΑΣ. να στήνει «μπλόκα» σε διάφορες οδούς, σε μια προσπάθεια να εγκλωβιστούν οι δράστες, στο οδικό δίκτυο του νομού. Το γεγονός ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και ότι, έδρασαν πάνω στην «έξοδο» της ΠΑΘΕ όπου «στενεύει» ο δρόμος, οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στην εκτίμηση ότι είχαν προσχεδιάσει τη ληστεία. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο εφημερεύον ΓΝΛ όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης