"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

ΜέΡΑ 25 Τρικάλων: Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές των Τρικάλων να μην υπερψηφίσουν τη νομοθετική διάταξη για το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η σιωπή, η κατάργηση ακόμη και των προσχημάτων που ακολούθησαν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας υποδηλώνουν εξαρχής με σαφήνεια και ανενδοίαστα τον στόχο.

Ξεπούλημα σε ιδιώτες των πάντων. Ό,τι δεν τόλμησαν ούτε να σκεφτούν οι δανειστές και τα μνημόνιά τους το εφαρμόζει τώρα οικειοθελώς η κυβέρνηση της «Μητσοτάκης Α.Ε.».


Χθες με το άρθρο 296 του νομοσχεδίου Κεραμέως («Nέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ»), που δεν είχε κατατεθεί ούτε στη δημόσια διαβούλευση, καθώς προστέθηκε την τελευταία στιγμή όταν το νομοσχέδιο πήγε στη Βουλή, εξαϋλώνεται το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών και μαζί του μια ιστορία εβδομήντα χρόνων και βγαίνουν στο σφυρί χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους στο Περτούλι Τρικάλων.


Ολόκληρη η δασική έκταση και ό,τι αυτή συμπεριλαμβάνει, περνάει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην δήθεν Επιτροπή Αξιοποίησης του ΑΠΘ η οποία απλώς με τη σειρά της θα αναγγείλει τις ΣΔΙΤ «εκμετάλλευσης» και «αξιοποίησης» του δάσους.


Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι απλά προβλέψιμη, δηλαδή η συνεργασία με ιδιώτες «επενδυτές» που θα κληθούν να παράσχουν, θέτοντας όρους συνεκμετάλλευσης, αν και είναι κιόλας έτοιμοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες με τις συμβάσεις στα χέρια.

Πρόκειται για κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές διοικητικά αναποτελεσματικές, εκπαιδευτικά και ερευνητικά καταστροφικές, περιβαλλοντικά επιζήμιες και τοξικές.


Ταυτόχρονα όμως με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσα από την ιδιωτικοποίηση δασικών εκτάσεων ανοίγει και η όρεξη εκείνων που ονειρεύονται κορυφογραμμές με αιολικά πάρκα και ξεχερσωμένες πλαγιές και κοιλάδες .


Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές των Τρικάλων να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστο τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, ως ελάχιστη ένδειξη ενδιαφέροντος για τον τόπο τους.

Αυτοί που το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα «εγκαινίαζαν» περιπατητικές διαδρομές στο ίδιο δάσος, τώρα είναι έτοιμοι με τη ψήφο τους να το ξεπουλήσουν σε ιδιώτες.


Καλούμε το Δήμο Πύλης, τις περιβαλλοντικές, οικολογικές και φυσιολατρικές οργανώσεις των Τρικάλων να αντιταχθούν άμεσα και δραστικά απέναντι σε ένα ακόμα έγκλημα που εξυφαίνει η κυβέρνηση και η «Μητσοτάκης Α.Ε.» κατά ενός σπάνιου οικοσυστήματος του ορεινού όγκου της πατρίδας μας, που αποτελεί παράλληλα και μια σημαντική πηγή βιοπορισμού για τον τοπικό πληθυσμό.


Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης