"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Μεσσίες και σωτήρες των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Βρίσκουμε καταφύγιο στη μετριότητα, από απελπισία για το ωραίο που ονειρευτήκαμε..” είχε γράψει κάποτε ο Γάλλος συγγραφέας Gustave Flaubert. 

Την ίδια ακριβώς περίοδο ένας μεγάλος πολιτικός της γειτονικής Πρωσίας και μεταγενέστερα της ενωμένης Γερμανίας ο Otto von Bismarck, είχε αποφανθεί με ιδιαίτερα υποτιμητικό ύφος για τους υπηρέτες της ενημέρωσης με τη περίφημη φράση : ” Τα σκυλιά ακολουθούν αυτούς που τα ταίζουν”.

Τα παραπάνω αποφθέγματα αναπολεί κάθε σκεπτόμενος και δημοκρατικός πολίτης, παρακολουθώντας τα ΜΜΕ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 
Μεσσίας ο ένας πολιτικός, σωτήρας ο άλλος αυτοδιοικητικός, που όλως τυχαίος κατέχουν αμφότεροι εξουσία και φυσικά άφθονο κρατικό χρήμα.

Ακόμη και τ` αυτονόητα όπως η δημόσια υγεία, ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου και η καθαριότητα της πόλης, προβάλλονται στα αγιογραφήματα των “δημοσιογράφων” ως επιτεύγματα, που αποδεικνύουν τις ηγετικές ικανότητες των “πεφωτισμένων” πατρώνων τους.

Κι αν όλα αυτά σε οποιαδήποτε Δημοκρατική κοινωνία θα φαινόταν γελοία και γραφικά, σε ένα τοξικό δημόσιο βίο και σ` ένα καθυστερημένο πολιτικά λαό όπως ο ημέτερος, δείχνουν απόλυτα φυσιολογικά.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης