"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Με ένα 800αρι για τρεις μήνες, η αγορά δεν κινείται – Και τα χειρότερα έρχονται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τυμπανοκρουσίες άνοιξε η εστίαση στις 25 Μαΐου, ενώ με παρόμοιους “πανηγυρισμούς” νωρίτερα κυβέρνηση και ΜΜΕ αντιμετώπισαν το άνοιγμα το λιανεμπορίου μετά το λοκ ντάουν. 

Και αφού πανηγυρίσαμε, πέρασαν οι πρώτες μέρες και ήρθε η ώρα του ταμείου….90% κάτω η λιανική, 50% κάτω η εστίαση, παρά την πρώτη μέρα του ανοίγματος που ο κόσμος ξεχύθηκε στα καφέ.

Το ταμείο βγήκε μείον, και πολλές επιχειρήσεις με τη λειτουργία τους είδαν ότι μάλλον τους συνέφερε να μην ανοίξουν ποτέ.


Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων αριθμών, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια έριξαν το κακό της αγοράς στο κλίμα φόβου, εξαιτίας του κορονοϊού.

Και ενώ ο φόβος υπήρχε, αυτός τον εντόπιζες σε μικρή μερίδα της κοινωνίας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία ξεχυνόταν σε πάρκα, πλατείες, όταν τα καφέ ήταν ακόμα κλειστά.

Κύριοι της κυβέρνησης λοιπόν, ο κόσμος δεν λάτρεψε ξαφνικά τα πάρκα, και ούτε αίφνης μίσησε τα καφέ που επισκεπτόταν μέχρι τον Μάρτιο. 

Απλά μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, από αυτή που εργαζόταν, βρέθηκε με τις αναστολές συμβάσεων, απολύσεις, κτλ με εισόδημα από 0 έως 800 από τον Μάρτιο μέχρι και τις αρχές Ιουνίου (αφού και το επίδομα Μαΐου ακόμα αναμένεται).

Με τέτοιο εισόδημα λεφτά για καφέ, εστιατόρια δεν υπάρχουν. Αντιληπτό;;;
Και τα χειρότερα έρχονται…Εκ περιτροπής εργασία για όλους τους εργαζομένους, όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως ΚΑΔ, Ακόμα και με την επιδότηση, θα έχουμε 20% μειώσεις μισθών, με μισή- στα χαρτιά εργασία….Που σημαίνει ότι για τους επόμενους μήνες, κάποιος που κυκλοφορούσε με 600-700 ευρώ θα έχει μόλις 500 ευρώ για να επιβιώσει, και ΟΧΙ για να τα ρίξει στην αγορά.

Μετά, για την νέα καθίζηση που θα δουν στο Μαξίμου, ποιος θα φταίει;;


Το ίδιο ισχύει και τους επιχειρηματίες που ενώ κόβουν μισθούς περιμένουν να αυξηθεί ο τζίρος τους, από τους κομμένους μισθούς των διπλανών επιχειρήσεων τους!!

Γουδέβενος Σπύρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης