"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τη συμμετοχή πάνω από 120 άτομα  τα περισσότερα των οποίων προέρχονταν από τη εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο επιστημονικός  υπεύθυνος του έργου ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Κίττας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του τόσο για την οργάνωση του σεμιναρίου όσο και την πορεία του Προγράμματος στην Ελλάδα, όπως το έχουν σχεδιάσει οι Φορείς υλοποίησης , που είναι τέσσερις δραστήριοι Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας: «Πράσινη Κιβωτός», Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας και ΧΟΠΣ Σπαρμού.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες όπως οι κ.κ. :

Κίττας Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μάριος Τρίγκας, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ, Δρ Κολοκοτρώνης Δημήτρης-Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. Νομών Λάρισας και Καρδίτσας, Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ, Τάκης Γρηγορίου-Υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace, και έμπειροι εισηγητές των διοργανωτών Φορέων Χρ. Ζορμπάς, Κ. Σκριάπας

Επίσης, μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε Στρογγυλή Τράπεζα, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν  τις απόψεις τους.

Η πρόεδρος της Πράσινης Κιβωτού κ. Ελένη Τζιότζιου – Μηλιώνη, ο Υπεύθυνος έργου Χρήστος Ζορμπάς, Γεν. Γραμματέας ΔΣ, ο Συντονιστής έργου Βάϊος  Μαλέκας, Ταμίας ΔΣ, και τα μέλη του προεδρείου κ. Ρένα  Καραβασίλη και  Βαριάμη Δήμητρα  τόνισαν:

 

«H Αναπτυξιακή εκπαίδευση συμβάλλει στην εξάλειψη της φτώχειας και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού και μέσα από εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες που είναι βασισμένες στις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής υπευθυνότητας, της ισότητας των φύλων.

Δημιουργεί την αίσθηση ότι ανήκουμε σε ένα Κόσμο, στις ιδέες και την κατανόηση των ανισοτήτων, στις ανθρώπινες συνθήκες ζωής και των προσπαθειών να ξεπεραστούν τέτοιες ανισότητες, και στη συμμετοχή σε δημοκρατικές ενέργειες που ασκούν επιρροή σε κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές ή περιβαλλοντικές καταστάσεις που επηρεάζουν τη φτώχεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον πλανήτη.

Ήδη, στα πλαίσια του Προγράμματος πραγματοποιούνται τηλεοπτικές εκπομπές, ημερίδες, συνέδρια, βιωματικά εργαστήρια, συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και γονείς, με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ετοιμάζονται ντοκιμαντέρ και άλλες δράσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών σε μείζονα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο και σίγουρα την Ελλάδα της κρίσης».

Πρωτότυπη όμως ήταν η έναρξη του σεμιναρίου:

Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών παρουσίασαν μία καινοτόμο και υπέροχη θεατρική παράσταση με θέμα το Δίκαιο Εμπόριο σε κείμενα, σκηνοθεσία και συντονισμό της

κα. Βαριάμη Δήμητρας

 

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών, κ. Ντίνα Δήμα
  • Η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας κ. Λεβέντη Έφη
  • Από την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπουτίνας
  • Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του Παν. Θεσσαλίας καθηγητής κ. Ιωάννης Κουτεντάκης
  • Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης
  • Διευθυντές σχολικών μονάδων
  • Ο Δ/ντής του ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Βάϊος Κουτής και
  • Ο κ. Σκριάπας Κων/νος, Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας  – RIS3 Έξυπνη Εξειδίκευση 

 

Ευχαριστίες εκφράζονται στο Κέντρο Έρευνας – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ και στην ΕΝΩΣΗ –  Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, για τη στήριξη που παρείχαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης