"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Με τροπολογία στη Βουλή η ρύθμιση για τον Μεγάλο Αδελφό στα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων και παρά τις αντιδράσεις και την προειδοποίηση της ΟΛΜΕ για προσφυγή στα δικαστήρια, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την οποία προβλέπεται η με ηλεκτρονικά μέσα μετάδοση του μαθήματος για όσους μαθητές δεν μπορούν να παραστούν στο μάθημα.

Αν και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι η διάταξη συντάχθηκε «μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», οι ρυθμίσεις τις τροπολογίας δεν απαντούν

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει σε τηλεοπτική της συνέντευξη στη δυνατότητα βιντεοσκόπησης του μαθήματος εντός των τάξεων και τη ζωντανή αναμετάδοσή του για τους μαθητές που δεν είναι παρόντες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση τόσο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και τοπικών ΕΛΜΕ όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, που την εγκαλούν για αντισυνταγματικότητα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η διάταξη αυτή:

Α. Προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα που προχωρούμε σε σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους. Ειδικότερα, προβλέπεται, όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Μέριμνα του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που πρέπει να παραμείνουν σπίτι. Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών). Επισημαίνεται ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Β. Ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πιο ανίκανη και ακατάλληλη υπουργός Παιδείας , με απαρχαιωμένες και αντιδημοκρατικές απόψεις ! Θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα, γονείς και εκπαιδευτικοί! Ολοι να αντιδράσουμε διότι σειρά θα έχουν οι κάμερες σε όλους τους χώρους δουλειάς , σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ! Αλλιώς το μέλλον των παιδιών μας προβλέπεται μαύρο !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης