"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Μητσοτάκης για Τέμπη: Θέλω να μάθω την αλήθεια – Ανυπόστατα τα περί μπαζώματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Τον τελικό λόγο για τα Τέμπη θα τον έχει μόνο η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε το πρωί της Τρίτης (12/03) σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν αναφερθεί περί συγκάλυψης και μπαζώματος στον χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Είναι πολύ στενάχωρη, πολύ δυσάρεστη αυτή η συζήτηση και για εμένα προσωπικά, οφείλω όμως να δώσω κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις», υποστήριξε αρχικά, προτού συνεχίσει λέγοντας πως «το τελευταίο το οποίο θέλουμε, είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών, fake news, τα οποία αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας και σίγουρα δεν διευκολύνουν στην αναζήτηση της αλήθειας και στην απόδοση της δικαιοσύνης. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και μπορεί να τον έχει μόνο η δικαιοσύνη. Αυτή θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και για το μπάζωμα και τα βαγόνια. Είναι σημαντικό ότι η δικαιοσύνη επέλεξε να αναζητήσει δεύτερο πραγματογνώμονα, έτσι ώστε να έχουμε οριστικές απαντήσεις σε όλες τις φήμες που διακινούνται».

«Τι να συγκαλύψουμε ακριβώς με το μπάζωμα;», διερωτήθηκε και εξήγησε στη συνέχεια: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη ημέρα που βρέθηκα στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τις εικόνες, τις μυρωδιές… Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Και ξέρω πολύ καλά ότι τις επόμενες μέρες έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί, να βρούμε αν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι μέσα στα συντρίμμια. Αυτό, το οποίο έγινε δεν ήταν τίποτα άλλο από τη σταδιακή αφαίρεση των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Δεν μιλάω για την εμπορική, για την οποία γίνεται όλη η συζήτηση. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς. Αυτή ήταν η πραγματικότητα τότε και βγαίνουν κάποιοι να μιλάνε για μπάζωμα και τσιμέντωμα; Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά από τους επιχειρησιακούς παράγοντες έγινε όσο καλύτερα μπορούσε να γίνει.»

Για τα βαγόνια διερωτήθηκε: «Τι έγινε εξαερώθηκαν; Συγκρούονται δυο αμαξοστοιχίες και ξαφνικά δυο βαγόνια εξαφανίστηκαν, αυτό μου λέτε; (..) Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και είναι οι μόνες που έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες και να πουν ό,τι θέλουν… Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το έχει πει η ίδια η Πυροσβεστική. Όλες αυτές ήταν επιχειρησιακές ενέργειες».

«Θέλω να θυμηθείτε το κλίμα εκείνων των ημερών. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη», σχολίασε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης και ερωτηθείς ειδικότερα από τους δημοσιογράφους απάντησε ότι εννοεί τον «Κυριάκο Βελόπουλο».

«Όσοι πιστεύουν είπε ακόμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα μπορούν να καταθέσουν αίτημα προανακριτικής αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Αυτήν τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι, κουβαλώντας παθογένειες δεκαετιών που δεν μπορούν να διορθωθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Η περιβόητη σύμβαση 717 να θυμίσω ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο που χτύπησε ο Daniel κι ένα κομμάτι της σήμερα δεν καθίσταται λειτουργικό ακόμα. Το υπερσύγχρονο ολιστικό σύστημα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους υπάρχει σήμερα στην ΕΕ σε ποσοστό 12%. Στη χώρα μας δεν έχουμε αυτά τα συστήματα ακόμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα τρένα θα τρακάρουν μεταξύ τους – για αυτό υπάρχει ο κανονισμός», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την πάτησες λεβέντη μου. Αφού είχες τον Άδωνι, το Μακάριο και το Συρίγο να μαζεύουν τον κόπρο του Αυγεία, εσύ τι ανακατεύτηκες; Μάλλον είδες το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία και τα έχασες.
    Τελικά δε μας είπες. Σωστό μεν το μπάζωμα, αλλά ποιος έδωσε την εντολή; Εσύ;
    Υπογραφή: αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς ο πατέρας σου.

  2. Τρέλανε τους όλους αρχηγέ! Όσο περισσότερο τους τρελαίνεις, τόσο πιο πολύ θα σε ψηφίζουν!
    Μη μασάς, άσε αυτούς να μασάνε!!

  3. Ένα χρόνο τώρα δεν πήρες γραμμή τίποτα κύριε Κυριάκο;
    Οι γονείς των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας πάνε στο εξωτερικό να βρουν το δίκιο τους.
    Την αλήθεια την γνωρίζεις από την πρώτη στιγμή για αυτό και την αποφεύγεις.
    Πόσο τιποτένιοι είστε όλοι σας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης