"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Η κρίση στην Ουκρανία τους… φέρνει πιο κοντά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μιάμιση περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.  

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο προεδρικό μεγάρο της Πόλης και είχαν διάλογο σε χαλαρό κλίμα πριν καθίσουν στο τραπέζι.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη  – Ερντογάν

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι.

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν το ενδεχόμενο να μην ενταθεί περαιτέρω το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρα, χωρίς, ωστόσο να υπάρξει κάποια μετακίνηση από τις πάγιες θέσεις στα διμερή ζητήματα.

Κυβερνητική πηγή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για δημιουργία καλύτερου κλίματος συμφωνήθηκε να ξεκινήσει εκ νέου η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τον Απρίλιο στην Άγκυρα, αλλά και να πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της «Εφ.Συν.» Αντώνης Τελόπουλος, η συνάντηση/γεύμα κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος μίλησαν για το μεταναστευτικό, τα ενεργειακά και την κρίση στην Ουκρανία.

Κυβερνητική πηγή επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συντονισμό ώστε να βοηθήσουν στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η τουρκική ανθρωπιστική αποστολή βοήθησε μια Ελληνίδα να απεγκλωβιστεί από τη Χερσώνα. Η ίδια πηγή χαρακτήρισε τη συγκεκριμένα συνάντηση ως θεμέλιο για την έναρξη μιας καλύτερης εποχής στα ελληνοτουρκικά.

Τα τουρκικά μέσα επιβεβαιώνουν, προς το παρόν, την ατζέντα των συζητήσεων και το καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης