"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.9 C
Trikala

Μια ανάσα από τα 2 ευρώ η βενζίνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ανοδική πορεία με την βενζίνη να πλησιάζει επικίνδυνα τα 2 ευρώ ακόμη και σε περιοχές όπου παραδοσιακά θεωρούνται φθηνότερες. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο επόμενο διάστημα με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι το Πάσχα μπορεί να δούμε την τιμή της βενζίνης να ξεπερνάει τα 2 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,940 ευρώ το λίτρο και του diesel κίνησης στα 1,708. Σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν από 10 ημέρες, η βενζίνη ακολουθεί ανοδική πορεία ενώ το πετρέλαιο κίνησης παρουσιάζει πιο ήπιες διακυμάνσεις.

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν το έχετε καταλάβει ότι ενδιαφέρονται για το καλό των πολιτών?αντί για αυτοκίνητο ,οι μετακινήσεις να γίνονται με τα ποδαράκια η με ποδήλατο…

  2. Τα ετήσια έσοδα που εισπράττει το κράτος από τους φόρους στα καύσιμα (ΕΦΚ και ΦΠΑ) προσεγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μετά τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ στα υπόλοιπα προϊόντα, υπηρεσίες. Οποιαδήποτε λοιπόν μείωση φόρων στα καύσιμα έχει άμεση και δυνητικά μεγάλη επίπτωση στα δημοσιονομικά της χώρας, λόγω ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!

    • Επίσης να ξέρετε, ότι η φοροδιαφυγή έχει άμεση σχέση με τη σεξουαλική ”πτώση” των Ελλήνων. Όταν φοροδιαφεύγεις, έχεις άγχος μη σε πιάσουν και δεν…
      ΥΓ. Γι΄ αυτό πληρώστε τα πάντα. Και θα πέσει η τιμή της βενζίνης (εγγυάται η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ επ΄ αυτού) και σουξουμούξου του. Μιλάμε για …πράφιτ.

    • Οσο μεγαλύτεροι είναι οί φόροι, τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο γιά τούς λαθρέμπορους των καυσίμων.Εννοείται γιά τούς μεγάλους κοντραμπατιέρηδες καί όχι γιά τον βενζινά της γειτονιάς. Από Greek mafia καί πάνω, στα αφεντικά να πούμε…

        • Πού τα θυμήθηκες τα ισοδύναμα; Από τα μνημόνια έχουμε βγεί εδώ καί καιρό. Πάντως γιά τις απώλειες από τούς φόρους αρκεί να ελέγξεις το λαθρεμπόριο. Από την εποχή τού Σημίτη έχουν ανακοινωθεί μετρητές στις αντλίες εισροών-εκροών στα διυλιστήρια, στα βενζινάδικα, GPS στα βυτιοφόρα, στα σλέπια κ.α. Τα είδες; Τα αφεντικά πού λέγαμε. Πλήρωνε δύο euro την αμόλυβδη καί παρακάλα να μην είναι νοθευμένη. Αλλιώς θα πάς καί για βαλβίδες.

          • Mάλλον δεν έμαθες ακόμα ότι είμαστε σε ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ…

            Τα μέτρα που αναφέρεις για τις αντλίες είναι ακριβώς για να εξασφαλιστούν τα έσοδα που θέλουν οι δανειστές από τους έμμεσους φόρους, αφού δεν έχουμε άμεσα έσοδα λόγω φοροδιαφυγής.

            • Εφόσον έχουμε πολίτες σαν εσένα, θα έχουμε και ΜΕΤΑΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ. Και κατόπιν ΥΣΤΕΡΗ ΜΕΤΑΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ.
              ΥΓ. Στις κοινωνίες, μερικούς τους τρώει το …πόδι, τους αρέσει, το ζητάει ο οργανισμός τους. Οι άλλοι, τι φταίνε;

            • Όσο έχουμε πολίτες σαν τον Jim, θα τους γλεντάνε καιροσκόποι όπως ο Φράγκας και οι δραχμιστές θα υπόσχονται φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Η μεταπολιτευτική γενιά χρεωκόπησε την Ελλάδα και οι νέες γενιές πληρώνουν Μνημόνια και Εποπτείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης