"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Μια εντυπωσιακή εικόνα από την κορυφή Λουπάτα που βρίσκεται στον νομό Τρικάλων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κορυφή Λουπάτα αποτελεί το νοτιότερο κομμάτι της Πίνδου μαζί με τις κορυφές της Μαρόσας με υψόμετρο 2.020 μ. και του Αυγού στα 2.146 μ.

Eίναι εντυπωσιακή η εικόνα που  κατέγραψε η κάμερα του meteolive.gr, από την κορυφή Λουπάτα που βρίσκεται στον νομό Τρικάλων.

Λουπάτα-Μαρόσα-Αυγό
Αποτελούν το νοτιότερο κομμάτι της Πίνδου. Έχουν κατεύθυνση Α-Δ και είναι ένα μεγάλο ορεινό συγκρότημα με σπουδαία σημασία για την ευρύτερη περιοχή. Δάση χαμηλά, βοσκές ψηλότερα και αλπικές πανύψηλες κορυφές που χαρακτηρίζουν το βουνό. Οι σημαντικότερες είναι η Λουπάτα (υψ. 2060 μ.) η Μαρόσα (υψ. 2020 μ.) και το Αυγό (υψ. 2146 μ.) Στην ουσία είναι τρία βουνά σε ένα αφού βαθιές χαράδρες και γκρεμοί χωρίζουν την μια κορυφή από την άλλη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Μαρόσα είναι η πιο κατάλληλη κορυφή για χιονοδρομικό κέντρο στον νομό για πολλούς λόγους. Είναι ήδη εντός της ευρύτερης τουριστικής περιοχής του Περτουλίου, απέναντι από το Νεραϊδοχώρι. Έχει υψόμετρο της προκοπής και μπορεί να έχει φουλ χιόνι όταν στο υπάρχον χιονοδρομικό στα Περτουλιώτικα Λιβάδια βρέχει (και το οποίο είναι έκτος λειτουργίας φέτος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης