"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κ. Βίρβο και Μπ. Μπακάλη από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tο μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην Π.Ε Τρικάλων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων που την ενστερνίστηκε το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και την αγκάλιασαν το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, οι Δήμοι Τρικκαίων και Μετεώρων θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» η θεματική εκδήλωση – συναυλία αφιερωμένη στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο (στιχουργός) και Μπάμπη Μπακάλη (συνθέτης). Αντίστοιχα στην Καρδίτσα την Τρίτη 16 Απρίλιου 2024 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμοι Καρδίτσας και Μουζακίου

Οι δύο Θεσσαλοί, φίλοι και συνδημιουργοί εκατοντάδων λαϊκών τραγουδιών που συνδέθηκαν με το λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας, έλκουν την καταγωγή τους ο μεν Κώστας Βίρβος από τα Τρίκαλα (πατρογονική καταγωγή- Κρανιά Ασπροποτάμου), ο δε Μπάμπης Μπακάλης από την Καρδίτσα (Κανάλια Καρδίτσας).

Η θεματική εκδήλωση με βάση τον λόγο, τη μουσική – χορωδία για τη ζωή και το έργο δύο σημαντικών Θεσσαλών δημιουργών, υλοποιεί στην πράξη τη φιλοσοφία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας ως καλή πρακτική μεταξύ δυο Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Τρικάλων, Καρδίτσας), Δήμων αλλά κυρίως και δυο Μουσικών Σχολείων σε επίπεδο κοινής Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν συγγενείς των τιμώμενων προσώπων, οι οποίοι και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση. Η μουσική παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε να κυκλοφορήσει αργότερα στο διαδίκτυο και υπάρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο (live streaming) μέσα από το κανάλι Youtube της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης