"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Νέο πακέτο μέτρων για στήριξη επιχειρήσεων και ενίσχυση εργαζομένων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέες παρεμβάσεις για την οικονομία και τους εργαζομένους ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Πέντε παρεμβάσεις

Συνοπτικά τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

  1. Τράπεζες: Διευκολύνσεις στην πληρωμή δόσεων των εξυπηρετούμενων δανείων και για όσους λαμβάνουν την έκτακτη ενίσχυση. Αναστέλλονται οι δόσεις για τρεις μήνες.
     
  2. Επεκτείνεται η ενίσχυση των 800 ευρώ: Όλοι οι εργαζόμενοι που πλήττονται θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις.
  3. Θα ληφθούν και μέτρα κάλυψης για τις ασφαλιστικές δαπάνες. Σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι κωδικοί των κλάδων που πλήττονται. Η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες. Περιλαμβάνονται περίπου 440.000 επιχειρήσεις με 1 εκατ. εργαζόμενους και συνολικό τζίρο στα 6,5 δισ. 
     
  4. 800 ευρώ βοήθημα και για όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η έως 17η Μαρτίου.
     
  5. Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί, όμως θα δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να το δώσουν με καθυστέρηση. Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.  
     
  6. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ. Χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας».

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, απηύθυνε έκκληση προς τους… οικονομικά δυνατούς να βοηθήσουν τους αδυνάτους.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τις εισπρακτικές εταιρείες, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες.

Για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα super market, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕπιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης