"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Νέο πρόγραμμα ανέργων από 17 – 30 ετών, από το Κ.Α.ΕΛ.Ε. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Παράρτημα Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το πρόγραμμα αφορά νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 17 έως 30 ετών, είναι  διάρκειας 300 ωρών με αμοιβή 1800 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το τελευταίο 6μηνο να μην έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα και να έχει εντοπιότητα Ν. Τρικάλων.

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΕΤ

Από τον ΕΦΕΤ γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 του μήνα αντίστοιχα, και ώρες 9 έως 2:30 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των χειριστών τροφίμων που έχουν ήδη καταρτιστεί.

Παρακαλούμε όπως προσέλθουν για την 30λεπτη μόνο διαδικασία των εξετάσεων.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για νέα  προγράμματα που αφορούν το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

 

  • ΑΠΌΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΗ Η/Υ

Αναμένετε άμεσα η έναρξη του τμήματος Η/Υ για απόκτηση πτυχίου KeyCERTγια τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές  για νέα τμήματα για τις  ενότητες:

WORD EXCEL INTERNET

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν, ως επιπλέον προσόν,  να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ, βασικού επιπέδου,  στις παραπάνω ενότητες.

 Η διάρκεια του  συγκεκριμένου προγράμματος  είναι  40 ώρες και μετά την ολοκλήρωση του, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετέχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα είναι δωρεάν και ο κάθε καταρτιζόμενος επιβαρύνεται μόνο με το ποσό της κάρτας συμμετοχής και τα δικαιώματα του πτυχίου

 

  • Το Παράρτημά μας συμμετέχει ως Πάροχος Κατάρτισης στην πρόσκληση της ευρύτερης δράσης «VOUCHER 29-64».

 

Είναι σε εξέλιξη τα  πρώτα τμήματα και έχουν ανακοινωθεί και οι επιλαχόντες που θα αρχίσουν το μάθημα  έως τέλος του μήνα. Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν σε πιστοποιημένο εργαστήριο με ατομικό Η/Υ όπως ορίζει η Πρόσκληση του προγράμματος και κατόπιν θα συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων.

 

  • ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Ξεκίνησαν τα προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και  Γ΄ Κατηγορίας για το έτος 2017

  “Επιμόρφωση εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας στις επιχειρήσεις τους εφόσον αυτές υπάγονται στην Β΄ και  Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το άρθρο 10 του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων  και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση των διατάξεων και των ρυθμίσεων της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας από τις επιχειρήσεις, επιβάλλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις του Ν.2639/1998.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι στοιχεία για  να υπογράψουν τη σχετική αίτηση : ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΔΤ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

 

 Πληροφορίες -Δηλώσεις Συμμετοχής: ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ-Παράρτημα Θεσσαλίας, Σωκράτους 18 Τρίκαλα , Τηλ:2431079455, Fax:2431079453

 

Από το Παράρτημα Περιφέρειας Θεσσαλίας ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ Τρικάλων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης